...

Johnny Trash ‘Drinken Zonder Stoppen’-dans

Johnny Trash met nieuwe single

Johnny Trash ‘Drinken Zonder Stoppen’-dans. ‘Rondspringen, meezingen, drinken zonder stoppen’, dat is wat de Leuvense stand-up comedian en zanger Johnny Trash zingt in zijn nieuwe single ‘Drinken Zonder Stoppen’. De song is gebaseerd op het populaire ‘Pick a Bale of Cotton’, een traditioneel Amerikaans volksliedje dat ook bij ons nog steeds razend populair is. “Het bijhorende dansje is ondertussen niet alleen een klassieker bij de jeugdbewegingen, maar ook succesvol in de dansscholen én eentje die net als de ‘Macarena’ en de ‘Hucklebuck’ standaard wordt gedraaid op een trouwfeest. In ‘Drinken Zonder Stoppen’ hebben we het tempo behouden, maar zijn we wel gegaan voor een herkenbare tekst die iedereen kan meezingen”, zegt Johnny Trash lachend. Met ‘Johnny Trash brengt Cash’, een eerbetoon aan wijlen Johnny Cash trekt de populaire zanger en stand-up comedian in 2023 – 2024 op tour door Vlaanderen.

Johnny Trash Drinken Zonder Stoppen

Rock- en Countrycircuit

’Drinken Zonder Stoppen’ past in het kader van mijn eerbetoon, want als ‘Pick a Bale of Cotton’ is het ook terug te vinden op het Johnny Cash-album ‘Ride This Time’ dat in 1960 uitkwam”, voegt hij er nog aan toe. In het Rock- en Countrycircuit kennen ze Leuvenaar Johnny Trash (Koen Verbeek) als een veelzijdige zanger en stand-up comedian. Het grote publiek leerde hem tien jaar geleden kennen toen hij met zijn komische nummers een onvergetelijke doortocht maakte in het VTM-programma ‘Belgium’s Got Talent’. De gitaar en zijn cowboyhoed zijn onlosmakelijk verbonden aan Johnny Trash, de finalist van o.a. Cabaret Concours VlaanderenHumo’s Comedy Cup e.v.a. Trash schitterde ook tijdens de #Eindejaarsconference van Bert Gabriëls. Met ‘Drinken Zonder Stoppen’ trakteert ‘de goedmoedige cowboy van het Vlaamse lied’ ons op een absolute meezinger.

Johnny Trash brengt Cash

Dit najaar ga ik op tournee door Vlaanderen met ‘Johnny Trash brengt Cash’, waarin ik een eerbetoon breng aan de figuur en de muziek van wijlen Johnny Cash. Tijdens de voorberedingen kwamen we uit bij ‘Pick a Bale of Cotton’, een nummer dat in 1960 uitkwam op het Cash-album ‘Ride This Time’. Oorspronkelijk is de song een Afro-Amerikaanse traditional die werd gezongen op het veld bij het plukken van katoen. Het liedje heeft in de basis een eenvoudige tekst en melodie en werd doorheen de jaren voorzien van een dansje dat nog steeds massaal wordt gedanst door de jeugdbewegingen, maar ook op bruiloftenvolks- en bedrijfsfeesten. Net als de ‘Macarena’ of ‘Jerusalema’ is ‘Pick a Bale of Cotton’ een all-time klassieker die tot op heden nog niet voorzien was van een Vlaamse versie.

Nieuwe theatertournee

Inspelend op dit verhaal én vanuit de achterliggende gedachten van mijn nieuwe theatertournee hebben we ‘Drinken Zonder Stoppen’ ingeblikt. Net als het origineel blijft onze versie heel dansbaar en makkelijk mee te zingen: ‘Rondspringen, meezingen, drinken zonder stoppen’. Geef toe, dat kan iedereen onthouden hé (lacht). Met ‘Drinken Zonder Stoppen’ is het niet de bedoeling dat we het alcoholverbruik stimuleren (lacht), want je kan de song ook op een nuchtere maag meezingen (lacht). Met onze versie willen we vooral de mensen een goed gevoel geven én het toffe is dat ze nu eindelijk simultaan kunnen meezingen én dansen op het bekende liedje. Als ik naar de reacties kijk die we recent kregen van ons testpubliek dan zitten we goed. Met een vette knipoog en de nodige scheuten humor is ‘Drinken Zonder Stoppen’ een oorwurmdie je niet direct uit je hoofd krijgt. Sorry daarvoor!“, lacht Johnny Trash.

Drinken Zonder Stoppen’ van Johnny Trash is digitaal beschikbaar en verscheen op het House of Entertainment-label.