...

InterClassics komt naar Brussels Expo

InterClassics brengt o.a. Lamborghini naar Brussel

InterClassics brengt o.a. Lamborghini en Bugatti naar Brussels Expo dankzij unieke samenwerking met D’Ieteren Luxury Performance. Ook dit jaar trekt InterClassics opnieuw richting Brussel en houdt er op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november 2023 halt in Paleis 4, 5 en 6 van Brussels Expo voor een blinkende 8ste editie. De rasechte oldtimer- en classic car liefhebber vindt er zoals gewoonlijk zijn gading, maar ook het brede publiek met een voorliefde voor mooie auto’s is welkom. Dit jaar hangt InterClassics de slingers op, niet enkel voor de 100ste verjaardag van de 24u van Le Mans, maar ook voor de gloednieuwe samenwerking met de luxeauto-importeur en -distributeur D’Ieteren Luxury Performance. Dankzij deze samenwerking worden de meest exclusieve wagens ter wereld aan de autobeurs toegevoegd, denk maar aan merken als Porsche, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Maserati en Rimac.

Interclassics Brussels Expo

Een unieke samenwerking

De unieke ervaring die D’Ieteren hiermee toevoegt aan InterClassics, past perfect binnen het totaalplaatje. Classic Car Show Brussels is meer dan een statische oldtimerbeurs en dat is een welgekomen aanvulling in de sector na het wegvallen van het geliefde Autosalon. Auto’s, jong en oud, worden steeds vaker ingezet om het persoonlijk kapitaal te vergroten. Luxewagens en oldtimers in het bijzonder worden vaak als slimme investering gezien en dat merken ook de importeurs van niet alledaagse sport- en luxewagens. D’Ieteren Luxury Performance richt zich op die verandering in de markt en speelt er met de aller-exclusiefste merken handig op in. Denk maar aan Porsche, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Maserati en Rimac. Dankzij de samenwerking met InterClassics, waarbij D’Ieteren maar liefst 3000 m2 aan collectable cars plaatst, wordt ook de heritage van deze merken niet vergeten.

Interclassics Brussels Expo (0)

Een unieke beleving

Waar D’Ieteren een unieke beleving wil aanbieden aan de bezoeker aan de hand van hun auto, is dat exact wat InterClassics wil bereiken met het aanbod op de beurs. Een visie en missie die perfect bij elkaar aansluiten.Dat er een duidelijke shift is ontstaan in de autobranche, waarbij de beleving van een auto belangrijker is dan de auto zelf, wordt meteen duidelijk dankzij de unieke samenwerking met D’Ieteren Luxury Performance. InterClassics Classic Car Show Brussels heeft echter ook een centraal thema dat ten volle benut wordt voor de beurservaring. Onlangs werd op het Franse stratencircuit van Le Mans de 100ste editie van deze iconische race gereden. De racewagens die de afgelopen 100 jaar deelnamen vormen dan ook de pronkstukken van de beurs in Brussel. Dit jaar staat Le Mans letterlijk centraal en is te bewonderen in de patio van Brussels Expo.

Interclassics Brussels Expo (3)

Een verschuiving in de markt

Het is uitzonderlijk in onze sector om te werken met een centrale expositie dat de aandacht van de beursgangers trekt. De beleving wordt nu eenmaal met de dag belangrijker. Er is een duidelijke verschuiving in prioriteiten bij ons publiek. Het beleven van de auto wordt belangrijk dan het soort auto of een specifiek merk. De markt verschuift van autokoper naar autoliefhebber en dat merken we ook aan de leveranciers. We krijgen aanbiedingen van importeurs die nu hun kans schoon zien. Ook bij hun is de shift voelbaar en bestaat de behoefte om deel te nemen. Het is voor ons als organisator een interessante en mooie oefening om de afweging tussen de twee te maken, de auto’s zijn belangrijk maar zonder de totaalbeleving errond zijn we niets. In onze ogen kunnen ze elkaar alleen maar versterken” klinkt het bij Erik Panis van InterClassics.

Eric Cortois, CEO van D’Ieteren Luxury Performance

“D’Ieteren Luxury Performance wordt de thuishaven van de meest exclusieve automerken ter wereld,  voor alle generaties die van mooie auto’s dromen en ze aankopen.” Eric Cortois, CEO van D’Ieteren Luxury Performance

Interclassics Brussels Expo (2)InterClassics Classic Car show Brussels vindt plaats in de Brussels Expohallen 4, 5 en 6 op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november 2023. Meer info en tickets via: https://interclassics.events/classic-car-show-brussels/