...

InterClassics Car Show Brussels als vanouds

InterClassics Classic Car Show Brussels

InterClassics Classic Car Show Brussels, 7e editie weer als vanouds. De organisatie kijkt met genoegen terug op een geslaagde 7e editie van Classic Car Show Brussels. Liefhebbers van oldtimers, youngtimers, supercars, simracen en automobilia zijn zoals vanouds en masse afgereisd naar Brussels Expo. De thema’s “75 jaar Ferrari” en “50 jaar BMW M” sloegen goed aan bij de bezoekers. Eveneens was het dringen bij de première van de gloednieuwe KTM X-Bow GT-XR en de door de jury geselecteerde “Best of Show”: Een uiterst flamboyante Lancia Astura (series 3) tipo Boca uit 1936. Uit een rondvraag onder exposanten blijkt dat veel auto’s van eigenaar zijn gewisseld. Dit geldt voor zowel de professionele classic car dealers als de particuliere verkopers op de AutoScout24 Area. Ook mocht de beurs rekenen op enkele bekende bezoekers waaronder: Prins Laurent, oud-F1 coureur Thierry Boutsen, Minister van staat Guy Verhofstadt, acteur en presentator Andy Peelman en radiohost Guy de Pré. Opvallend was de aanwezigheid van gezinnen die het sombere weer als een perfecte reden zagen om af te reizen naar Brussels Expo. Er was dan ook een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

InterClassics Classic Car Show Brussels (2)

Erik Panis, Manager InterClassics

“De positieve reacties van onze sponsoren, exposanten en bezoekers maken duidelijk dat – ondanks de financiële onzekerheid in de wereld – classic cars nog altijd een uitlaatklep zijn voor menigeen. Daarnaast zijn we trots dat het evenement weer op het bezoekersniveau van voor de pandemie is. Dat geeft hoop voor de toekomst!” De beurs kenmerkt zich door een combinatie van het commerciële en passionele karakter. Erik Michiels, Managing Director bij Porsche Centre Antwerpen zegt hierover: “Voor ons is de samenwerking heel belangrijk. InterClassics geeft ons een forum waar wij onze luxemerken in de kijker kunnen stellen. Door onze jarenlange deelname zien wij dat de beurs ieder jaar kwalitatiever wordt en daarmee het niveau stijgt. Je voelt de passie onder bezoekers in het salon naar boven komen. Als je dat in zo’n omgeving in de verf kan zetten is dat natuurlijk uitermate belangrijk”.

InterClassics Classic Car Show Brussels (1)

Strategische ligging

Dat de strategische ligging van de Belgische beurs bijdraagt aan de verkoopresultaten onderstreept Julian Messent van Historic Competition Services:  “Classic Car Show Brussels is ideaal voor ons omdat het in het midden van ons klantenbestand ligt. Gezien wij ons wereldwijd richten biedt InterClassics de kans te exposeren aan onze voornaamste klanten. Zoals ook dit jaar is de show voor ons succesvol gebleken!” Van 12 tot 15 januari 2023 kunnen autoliefhebbers in MECC Maastricht terecht voor de 4-daagse InterClassics Classic Car Show Maastricht, die volgend jaar in het teken staat van ‘Dutch Grand Prix Classics’. Hiervoor werkt de organisatie samen met internationale musea en privéverzamelaars. Alle geëxposeerde Formule 1-wagens zijn verbonden aan de bijzondere F1-geschiedenis van Circuit Zandvoort.

Foto’s: House Of Entertainment.

InterClassics kondigt aan dat de 8ste editie van Classic Car Show Brussels zal plaatsvinden van vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2023 in Brussels Expo. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.events.  

Affiche Interclassics Classic Car Show MEC Maastricht