...

Sergio Quisquater voelt zich ‘Supermagnifique’

Sergio Quisquater stelt voor ‘Supermagnifique’

Sergio Quisquater voelt zich ‘Supermagnifique’ . We zouden er niet van schrikken dat hij het woord ‘veelzijdig’ mee heeft uitgevonden, want dat etiket is absoluut van toepassing op de bruisende energiebom Sergio Quisquater. Jong en oud gaan wild te keer zodra hij ‘Ik Ben De Sergio’ inzet. In de jaren negentig schreef hij met Touch Of Joy pop-dance muziekgeschiedenis en tijdens de coronacrisis stak hij de zorgsector een hart onder de riem met ‘Heroes Of Another Kind’, een duet dat hij opnam met zangeres Hellen Heart van de metalband Nightqueen. Het is die Sergio Quisquater die met zijn nieuwe single ‘Supermagnifique’ aanstaande vrijdag 19 mei 2023 weer een ander luikje van zijn veelzijdige muziekschuif opentrekt. “Ik ben inderdaad geen doorsnee artiest die je in één hokje kan duwen. ‘Supermagnifique’ is daar het zoveelste bewijs van.

Sergio Qiusquater Supermagnifique

Samen geschreven met Jan Vervloet (Fiocco)

Het is een song die ik samen schreef met Jan Vervloet (Fiocco). Beiden delen we de liefde voor de muziek uit de 80’s en met name de New Wave, maar net als Calvin Harris en Joel Corry hebben wij die invloeden op een moderne manier verwerkt in de song. Sinds corona zijn we er al mee bezig, maar nu is de song af én voorzien van een hoogstaande, internationale videoclip. De clip is een artistieke uitbarsting van kleuren en cool, maar de song zelf draait om je goed voelen, even tijd nemen voor jezelf in een superdrukke wereld die altijd maar doordraait, maar wel heel schoon is. Supermagnifique!”, zegt Sergio Quisquater enthousiast. Met de toevoeging van zijn officiële familienaam aan zijn artiestennaam, start ook een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. “Het is de bedoeling dat het nummer ook internationaal uitkomt en om dan makkelijker vindbaar te zijn is het toevoegen van Quisquater de makkelijkste en goedkoopste oplossing” voegt hij er lachend aan toe.

Alle registers opentrekken en uitpakken

Even alle registers opentrekken en uitpakken, dat is wat Sergio Quisquater doet met zijn nieuwste single ‘Supermagnifique’. Zijn muzikaal hart ligt voor een groot stuk in de New Wave van de jaren tachtig. Muziek die veertig jaar later nog steeds immens populair is. Net als Calvin Harris combineerde Sergio Quisquater met Jan Vervloet (Fiocco) die typisch herkenbare geluiden met moderne elementen. Een kruisbestuiving die resulteerde in ‘Supermagnifique’, een song die je perfect kan draaien op de radio of meteen toevoegt aan jouw Spotify-lijstje. Yannick Fonderie zorgde voor extra laagjes in het eindproduct, waardoor de song internationale potentie heeft. “Ik zeg niet dat het tegenwoordig makkelijker is, maar dankzij het internet en de dingen die er ontstaan op sociale media vinden mensen makkelijker jouw muziek.

Sergio Quisquater

De clip is net als het nummer, heel speciaal

Als je in het Engels zingt, dan spreek je inderdaad een groter deel aan van de wereldbevolking. Vorige week hebben we de clip opgenomen die begin juni uitkomt en ik kan je verzekeren dat het, net als het nummer, heel speciaal is. Vooral internationaal, want de regisseur heeft zich laten inspireren op de huidige trends met vette knipogen naar het verleden. Het is een bruisend en kleurrijk geheel geworden”, zegt Sergio Quisquater tevreden. Om nog maar eens duidelijk te maken dat hij met ‘Supermagnifique’ een nieuw hoofdstuk aansnijdt in zijn rijkgevulde carrière, voegde hij ‘Quisquater’ toe aan zijn artiestennaam: “Tegenwoordig loopt de wereld vol met bekende Sergio’s, maar dewelke is het wanneer het over muziek gaat? (lacht). Ah, dan moeten de mensen die daar naar op zoek gaan meteen bij Sergio Quisquater terecht komen. Dat is het idee erachter”, grapt hij knipogend.

De nieuwe single ‘Supermagnifique’ van Sergio Quisquater is overal digitaal beschikbaar.