...

Optimaal genieten van zonvakanties

Optimaal genieten van zonvakanties

Wit strand en blauwe zee. Optimaal genieten van je zonvakantie doe je zo.

Parelwit strand, helder blauw water en een mierzoet drankje erbij. Wat wil een mens nog meer? Op vakantie naar de zon kan niets nog misgaan. Toch kan je een aantal dingen doen om nog meer uit je strandvakantie te halen. Optimaal genieten van paradijselijke bestemmingen doe je zo.

Wees goed voorbereid

Door goed voorbereid op vakantie te vertrekken verklein je de kans op tegenslagen of onvoorziene omstandigheden. Zorg er dus voor dat je de nodige documenten zoals vliegtickets bij de hand hebt, dat je paspoort nog lang genoeg geldig is (doorgaans 6 maanden na de reis) en dat je indien nodig voor de bestemming ook een visum aangevraagd hebt.

Als je al deze documenten al bij de hand hebt, kan er haast niets meer misgaan.

Andere dingen die je nog kan nakijken voor vertrek is of je een andere adapter voor stekkers nodig hebt, wat de aanbevelingen zijn op vlak van veiligheid en of je geld moet wisselen.

Comfortabele strandkleding

Zijn alle praktische zaken in orde, dan kan je over naar het inpakken van je koffer. Sommigen vinden dit een héérlijke voorbereiding voor de vakantie, voor anderen is het een echte uitdaging.

Kies vooral voor comfortabele strandkleding, of dat nu voor jou een badpak of bikini is. Ben je nog op zoek naar leuke badkleding? Bestel bij Zalando badkleding online en je bent ‘good to go’.

Naast een badpak wil je iets om over je strandkleding te dragen. Handig wanneer je de bar opzoekt of je langs het buffet van je all-in wil passeren. Een pareo of een gehaakt kleedje is helemaal in. Verder zijn slippers heel comfortabel op het strand, net zoals sandalen of ‘slip-ons’ zoals espadrilles.

Als je nog op zoek bent naar een strandoutfit die voor jou gemaakt lijkt? Ontdek welke badmode het beste bij je past.

Bescherm je huid

Op zonvakantie gaan betekent met een bruin kleurtje terugkomen. Om dit bruine kleurtje op de minst schadelijke manier te bekomen, neem je best voldoende zonnecrème mee. Met een factor 50 bescherm je je gezicht en je hele lichaam tijdens de eerste dagen in de zon. Naarmate de strandvakantie vordert kan je kiezen voor een lagere factor. Regelmatig smeren is echter wel de boodschap.

Ook je huid achteraf hydrateren is belangrijk, met een after-sun lotion of gewoon met een hydraterende crème.

Hydrateer voldoende

Hydrateren en beschermen van buitenaf is niet voldoende. Door genoeg water te drinken als je veel uren in de zon doorbrengt kan je je huid en je lichaam ook hydrateren van binnenuit. Daarnaast verkleint het de kans op een zonneslag.

Een leuk pluspunt; een gehydrateerde huid houdt zijn gebruinde kleur langer.

De bestemming

Hou je van strandvakantie maar mag er wat afwisseling in zitten? Zoek dan vooraf al op of er bezienswaardigheden zijn op je bestemming die je graag wilt bezoeken. Ook leuke restaurantjes, winkels en natuurparken kan je op voorhand al pinnen op de kaart.

Elke bestemming, hoe tropisch ook, heeft immers meer dan zee en strand alleen, zelfs de Malediven.

Afbeelding van ❄️♡💛♡❄️ Julita ❄️♡💛♡❄️ via Pixabay