...

Op culinair weekend naar Frankrijk, hier moet je zijn en dit kan je doen

Op culinair weekend naar Frankrijk, hier moet je zijn en dit kan je doen picnic-g86188411d_1920

Op culinair weekend naar Frankrijk, hier moet je zijn en dit kan je doen

Het land van de wijn, goed weer en lekker eten,… en toevallig ook ons buurland. Frankrijk is een heerlijke vakantiebestemming en afhankelijk van welk plekje je kiest ook helemaal niet zo ver van België. Met andere woorden de ideale bestemming voor een leuk weekendje weg. Nog beter? Maak er een culinair weekendje weg van en ontdek al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft.

Bezoek de Franse wijnstreek

Frankrijk telt heel wat plaatsen waar bekende wijn wordt geproduceerd en staat hier dan ook echt bekend om. Mis deze kans dus niet en bezoek één van de bekende wijnstreken zoals Bordeaux of Bourgogne. Eens je daar bent is het een fantastische ervaring om een wijnproducent te bezoeken zodat je zelf kan zien op welke manier wijn geproduceerd wordt. Natuurlijk kan een lekker glaasje Bordeaux of Bourgogne wijn niet ontbreken na een bezoekje aan de streek. Ook aan geweldige restaurants ontbreekt het niet in de prachtige wijnstreken van Frankrijk. Doe op voorhand je research zodat je tijdig kan reserveren bij één van de beste restaurants.

Breng een bezoekje aan Parijs

De stad van de liefde en van de haute cuisine… Parijs stelt nooit teleur en heeft een erg grote verscheidenheid aan restaurants. Van de meest luxueuze Michelin-sterrenrestaurants tot charmante bistro’s en cafés. Bezoek ook de lokale markten zoals de Marché d’Aligre of de Marché des Enfants Rouges om lokale producten te kopen en te proeven. Wanneer je chique uit eten gaat, vergeet dan zeker geen echte Franse wijn, zoals een Sancerre of een Bordeaux wijn, bij je eten te bestellen. Een Franse sommelier zal je hier ongetwijfeld goed advies over kunnen geven.

Boek een kookles

Leer hoe je Franse gerechten kunt maken tijdens een kookcursus. Veel restaurants bieden kooklessen aan en ook bij sommige lokale kookscholen kan je terecht. Een kookles is een erg fijne activiteit, want de kennis die je opdoet neem je mee naar huis! Zo kan je achteraf je vrienden en familie verrassen met je Franse kookkunsten. Bovendien mag je tijdens een kookles ook zelf smullen van de gerechten die je klaarmaakt. De ideale activiteit voor een culinair weekend dus.

Neem deel aan een proeverij

Proef de lokale wijnen en kaas tijdens een wijnproeverij. Veel wijngaarden bieden rondleidingen en proeverijen aan. Bovendien zijn er ook verschillende tours die je op voorhand kan boeken die ook lokale versmarkten bezoeken en stoppen bij culinaire hotspots. Op die manier hoef je zelf niet te veel op te zoeken maar ben je toch bij alle culinaire toppers gepasseerd!

Afbeelding van Pexels via Pixabay