...

Malediven: alleen maar een bestemming voor huwelijksreizen?

Malediven alleen maar een bestemming voor huwelijksreizen holiday-g6d372c932_1920

Malediven: alleen maar een bestemming voor huwelijksreizen?

Als je het hebt over paradijselijke eilanden, dan passen de Malediven prima in dat plaatje. Voor veel mensen zijn de Malediven dan ook een droombestemming. Toch wordt vaak gedacht dat een vakantie daarheen niet gaat lukken, vanwege de kosten. Maar wanneer je goed zoekt zijn de Malediven niet alleen een ideale locatie voor huwelijksreizen, maar ook voor budget tripjes.

Zoek het juiste eiland

De Malediven bestaan uit maar liefst 1200 koraaleilandjes, waarvan er maar 200 bewoond. Populaire locaties voor vakantie zijn onder meer Nalaguraidhoo en Ihuru. Ben je op zoek naar het perfecte strand, een prachtig heldere zee en de beste mogelijkheden om te snorkelen of te duiken? Dan zijn de Malediven ideaal. De eilandengroep heeft alleen een nadeel: het ligt erg afgelegen. Dat betekent niet alleen dat het een flinke reis is om er zelf te komen, maar dat het ook veel moeite kost voor de bewoners zelf om belangrijke goederen te importeren. Dit maakt het leven (en jouw vakantie) op de Malediven duur. Op de populairste locaties liggen de prijzen nog wat hoger, doordat deze eilanden vol staan met luxe resorts. Vind je luxe wat minder belangrijk? Dan is het voor je portemonnee de moeite waard om niet te verblijven op in een van de resorts, maar op een lokaal eiland. Op deze lokale atollen vind je geen dure resorts, maar nog steeds de mooiste stranden en natuur.

Lokale gebruiken

Op de Malediven is de islam de belangrijkste godsdienst. Van de lokale gebruiken merk je minder in de resorts, doordat daar meer toeristen en minder lokale mensen verblijven. Wanneer je op een goedkoper, lokaal eiland zit zul je hier meer van meekrijgen. Zo mag je niet overal zwemmen in bikini, maar zijn er speciale stranden waar dit wel mag. Alcohol zul je ook niet vinden op de lokale eilanden, maar wanneer je voldoende hebt aan alcoholvrije cocktails is dit uiteraard ook geen punt. Wil je wel genieten van een wijntje of biertje bij het eten? Dan kun je beter kiezen voor een resort. Ook goed om te weten: vrijdag is de dag waarop men de moskee bezoekt. De meeste boten varen ook niet op die dag. Plan een overtocht naar een ander eiland dus bij voorkeur op een andere dag. Wil je genieten van de Malediven voor een lagere prijs en vind je het niet erg om daarvoor wat extra lokale regels in acht te nemen? Dan zijn de lokale eilanden dus een aanrader. Kijk voor meer informatie en tips hierover ook eens op Check Out Sam.

Malediven: alleen maar een bestemming voor huwelijksreizen

Foto Pixabay