...

Wat kan ik doen als de riolering verstopt zit?

riolering verstopt

Wat kan ik doen als de riolering verstopt zit?

Speelt er een vermoeden dat je riolering verstopt zit? Dan is dat uiteraard heel vervelend. Naast dat je wellicht merkt dat de wc niet meer goed doorspoelt of het water in de douche blijft staan, weet je vaak ook niet zo snel waar de verstopping zich precies bevindt. Vaak ligt het er ook aan op welke plaats of in welke ruimte de verstopping is. De riolering ontstoppen kan op verschillende manieren.Lees hieronder wat je kunt doen als de riolering verstopt zit.

Wc verstopt

Als je merkt dat de wc verstopt is, probeer dit dan eerst te verhelpen met een ouderwetse ontstopper. Lukt dit niet? Dan kun je het ook nog proberen met baksoda gemengd met heet water. Laat dit vervolgens een aantal uur weken en kijk of de wc dan weer goed door loopt. Is dit niet genoeg om de riolering te ontstoppen, dan is de ontstopping dus hardnekkiger dan je denkt. Waarschijnlijk wordt het dan tijd om een professional in te schakelen die je kan helpen om de verstopping te verhelpen.

Wasbak verstopt

Een wasbak kan gemakkelijk verstopt raken door resten na het scheren, af en toe haren wassen in of andere resten. Je kunt de sifon proberen goed schoon te maken en de wasbak te ontstoppen. Spoel de wasbak vervolgens door met kokend water en kijk of dit de verstopping heeft verholpen.

Bad verstopt

In een bad komen vaak verstoppingen voor. Dit kan komen door zeepresten, shampooresten of haren. Probeer het putje los te maken en te kijken of je hier al wat vuil weg kunt nemen. Is dit niet het geval? Probeer het dan met baking soda en heet water. Laat dit vervolgens intrekken en kijk of dit helpt om de verstopping te verminderen of te verhelpen. Lukt dit niet? Dan kun je het altijd nog proberen met een ouderwetse ontstopper.

Doucheputje verstopt

Voor een doucheputje gelden eigenlijk dezelfde mogelijkheden om de verstopping te helpen als voor het verstopte bad. Werken al deze opties niet? Dan wordt het helaas toch tijd om een ontstoppingsdienst zoals Aquajet Vlerick te bellen die ervoor kan zorgen dat alles weer naar behoren werkt. Deze professionals zijn dagelijks bezig met het opsporen van verstoppingen en het ontstoppen ervan en zullen ervoor zorgen dat er geen schade aan riolering of leidingen ontstaat.

Foto Pixabay