...

Zelfdoding in het Zuiderpershuis in Antwerpen

Zelfdoding is nooit een oplossing

Zelfdoding in het Zuiderpershuis in Antwerpen dat was o.a het onderwerp voor de gisterenavond (vrijdag 31 maart) in première gegaan musical If I Fall. Vanaf 31 maart 2023 presenteert The Singing Factory in Zuiderpershuis Antwerpen de musical ‘If I Fall’. Deze langverwachte opvolger van de succesproducties ‘Magdalena’ en ‘November 89’, die gaat over de enorme en ook soms schadelijke invloed van social media op jongeren, zou eigenlijk in 2020 al in première gaan, maar moest wegens Corona twee maal uitgesteld worden. The Singing Factory brengt in ‘If I Fall’ zoals steeds een karrenvracht aan jong talent op de planken, maar wist ook een al even verrassende als ervaren professional te strikken voor een hoofdrol.

Zelfdoding musical If A Fall

Sasha Rosen als Camilla

Zangeres en actrice Sasha Rosen maakt na zeven jaar haar comeback in de musicalwereld en zal in het aangrijpende ‘If I Fall’ gestalte geven aan weduwe en mama Camila Rodriguez. Twee jaar na de dood van haar man verhuist weduwe Camila Rodrigez samen met haar zoon Mateo (Lucas Geldof) , die door het dodelijk ongeval van zijn vader (een dronken bestuurder reed frontaal op hen in) doof is geworden en dochter Mia (Lotte Villays). Die is sinds de dood van haar vader volledig in zichzelf gekeerd. De verhuis brengt ook een nieuwe woonplaats met zich mee alsook een nieuwe school voor Mia. Broer Mateo wordt onderricht door zijn eigen moeder Camilla. Voor de rest houd hij zich voornamelijk bezig met het spelen van computergames.

Zelfdoding musical If I Fall Sasha Rosen

Een wake-up call

Als Mia op haar nieuwe school aankomt maakt ze kennis met Jack (Lars Rogiers) en schooldirecteur Wilson (Hannes Vandersteene). Maar ook met vier vrienden waaronder Jack die bezig zijn met een nieuwe app te ontwikkelen voor sociale media, die app CIRCLE is meteen een doorslaand succes, zelfs tot ver buiten de muren van de school. Het zal die app zijn die doorheen deze musical een blijvende rol zal spelen en uiteindelijk zal zorgen voor een dodelijke afloop. Deze musical is zeker een wake-up call voor onze jeugd om vandaag bijzonder voorzichtig om te gaan met sociale media. Ook het decor is bijzonder sober gehouden buiten een metalen constructie een paar blokken (waar de leerlingen op zitten) en een aantal smartphone schermen is er qua decor niks te zien. Dit geeft echter nog meer aandacht aan het hele verhaal achter de musical.

Zelfdoding musical If I Fall Sandra Rosen & Hannes Vandersteene

Pesten, sexting, zelfdoding…

Door het thema namelijk de schadelijke invloed van social media op jongeren, sexting, pesten, zelfdoding,.., gebracht door en voor jongeren (en ouders), wordt de voorstelling sterk afgeraden voor jongeren onder de 12 jaar. Wil je met je school komen kijken? Dat kan, daar zijn speciale voorstellingen voor. Mail naar scholen@singingfactory.be voor meer info & data. Naar onze bescheiden mening zouden ze met deze musical ook de scholen zelf moeten opzoeken over heel Vlaanderen. Vooral om onze opgroeiende jeugd duidelijk te maken over de gevaren die sociale media kan veroorzaken. Kort samengevat, het is een niet alledaagse musical die handelt over de problemen van vandaag en die iedereen vanaf 12 jaar zou moeten gezien hebben. De musical If I Fall speelt nog tot en met 23 april. alle voorstellingen gaan door in het Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen.

Zelfdoding musical If I Fall hoofdcast

Meer info:

https://www.singingfactory.be/ififall/  – speeldata: https://www.singingfactory.be/tickets/

Nood aan een gesprek:

Hulp is beschikbaar

Praat vandaag nog met iemand

Zelfmoordlijn 1813

Tijden: Telefoon 24/7; Chat 17:00 – 00:00 uur. Taal: Nederlands

1813