...

If I Fall, musicalcomeback van Sasha Rosen

If I Fall is de musicalcomeback van Sasha Rosen

If I Fall de musicalcomeback van Sasha Rosen in een langverwachte productie van The Singing Factory. Vanaf 31 maart 2023 presenteert The Singing Factory in Zuiderpershuis Antwerpen de musical ‘If I Fall’. Deze langverwachte opvolger van de succesproducties ‘Magdalena’ en ‘November 89’, die gaat over de enorme en soms ook schadelijke invloed van social media op jongeren, zou eigenlijk in 2020 al in première gaan, maar moest wegens Corona twee maal uitgesteld worden. The Singing Factory brengt in ‘If I Fall’ zoals steeds een karrenvracht aan jong talent op de planken, maar wist ook een al even verrassende als ervaren professional te strikken voor een hoofdrol. Zangeres en actrice Sasha Rosen maakt na zeven jaar haar comeback in de musicalwereld en zal in het aangrijpende ‘If I Fall’ gestalte geven aan weduwe en mama Camila Rodriguez. Tickets & info ‘If I Fall’: www.singingfactory.be.

If I Fall Sasha Roosen

Opnieuw te zien zijn in een musicalproductie

Met hoofdrollen in gelauwerde producties als ‘Sneeuwwitje’, ‘Mamma Mia!’, ‘Grease’, ‘Annie’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘Notre Dame de Paris’, behoorde actrice en zangeres Sasha Rosen jarenlang tot de leading ladies van de Vlaamse musicalwereld. Na een laatste hoofdrol (Koningin Elisabeth) in het openluchtspektakel ‘Albert I’ in 2016, besloot Sasha de theater- en musicalwereld tijdelijk vaarwel te zeggen. Dit om zich volop te kunnen focussen op de opvoeding van haar kinderen en haar zangcarrière bij het populaire duo ‘Sasha & Davy’, aan de zijde van haar man Davy Gilles. Vanaf 31 maart 2023 zal Sasha eindelijk opnieuw te zien zijn in een musicalproductie. The Singing Factory brengt dan hun gloednieuwe productie ‘If I Fall’ op de planken in het Zuiderpershuis in Antwerpen en Sasha speelt daarin de rol van weduwe en mama Camila Rodriguez.

If I Fall Jeugdige Cast

Camila Rodriguez, weduwe en mama

Dat ze na zeven jaar terugeert naar de musicalwereld heeft alles met het relevante en aangrijpende verhaal van ‘If I Fall’ te maken, én het feit dat ze dit met jongeren op de planken mag brengen, zo zegt Sasha:“Toen ik het script van ‘If I Fall’ las, was ik meteen verkocht. De impact van sociale media op jongeren is enorm en zeker niet altijd even onschuldig. ‘If I Fall’ toont dat op een aangrijpende, soms pijnlijke en hartverscheurende, maar zeer relevante manier. Zelf speel ik de rol van Camila Rodriguez, weduwe en mama van de dove Mateo en Mia, het slachtoffer in dit verhaal. Dat ik deze fantastische musical samen met een groep zeer getalenteerde jongeren mag spelen, was voor mij ook een belangrijke factor om ‘ja’ te zeggen. Ik wil hen steunen en begeleiden waar ik kan.” Vier middelbare schoolvrienden hebben het idee om een volledig nieuw social network uit de grond te stampen. Hun app CIRCLE is meteen een doorslaand succes, zelfs tot ver buiten de muren van de school.

De invloed van social media op jongeren

Tot het compleet uit de hand loopt en de app dodelijke gevolgen krijgt.
Een nieuwe musical van de makers van ‘Magdalena’ en ‘November 89’, over de invloed van social media op jongeren. Sasha Rosen krijgt met Hannes Vandersteene, die de rol van Principal Wilson voor zijn rekening neemt, nog een brok ervaring naast zich, maar zoals steeds geeft The Singing Factory ook jong geweld de kans om volop te schitteren in de hoofdcast. Zo mag de 16-jarige Lotte Villays uit Wilrijk gestalte geven aan slachtoffer Mia en Lucas Geldof (17, Oostkamp) aan haar dove broer Mateo. De eveneens uit Oostkamp afkomstige Lars Rogiers (16), Maud Verstraeten (19, Oud-Heverlee), Zion Luts (18, Kermt) en Emma Vanthielen (19, Nijlen) spelen de 4 vrienden Jack, Miley, Justin en Grace die een nieuw social network willen creëren. De 16-jarige Noah Apers uit Hemiksem mag op zijn beurt in de huid kruipen van Adam, de nerd die de app technisch ontwikkelt.

If I Fall Hannes Vandersteene

Foto’s: The Singing Factory.

Première ’If I Fall’

– Vrijdag 31 maart 2023

– Deuren: 19u

– Aanvang voorstelling: 20u

– Zuiderpershuis – Timmerwerfstraat 40 – 2000 Antwerpen

(ingang: hoek Timmerwerfstraat/Waalsekaai)

Aankondiging If I Fall Musical.jpg