...

Bloesemfestival Lumineus pakt verrassend uit

Bloesemfestival Lumineus (2e editie)

Bloesemfestival Lumineus (2e editie) pakt uit met unieke verlichting en beelden in het water. Op zaterdag 8 april zet Landcommanderij Alden Biesen tussen 19 en 23 uur de poorten open voor de tweede editie van bloesemfestival Lumineus. Bezoekers wacht een feeërieke avond vol muziek, vertellingen en straattheater. Naast optredens van de Bilzerse band Bazelmans, het Primrose Jazz-trio en The Hellbillies zijn de lichtgevende figuren op en langs het water de absolute blikvangers. Vergeleken met vorig jaar wordt een grotere oppervlakte rond het kasteeldomein benut, waardoor nog meer ingezet wordt op de bijzondere beleving tussen de bloesems.

Bloesemfestival Lumineus artiesten hoog

Verlichte figuren

Het wordt een avond voor de hele familie met silent disco, een vuurshow, een trapeze-act, vertellers, vertelbomen en nog veel meer. Voor de liefhebbers van champagne en cava is er een speciale bubbeltent. Dit alles met herbruikbare materialen zodat het evenement volledig zero waste is. Tickets kunnen vooraf gereserveerd of ter plaatse aan de kassa gekocht worden. Volwassenen betalen 15 euro en krijgen daarbij twee consumptiebonnen gratis. Voor kinderen tot 8 jaar is Lumineus gratis. De organisatie gaat uit van lenteweer, maar voorziet ook een overdekt alternatief. Liefhebbers van de prachtige bloesems moeten de komende weken zeker een bezoek brengen aan Bilzen, waar je rond de Landcommanderij Alden Biesen de grootste aaneengesloten hoogstamboomgaard van de Lage Landen vindt.

Bloesemfestival Lumineus artiesten acrobatie

Een opmerkelijk decor

Op de website van Visit Bilzen zie je zelfs een bloesemmeter die dagelijks de bloesems in beeld brengt. Vanaf de start van de paasvakantie bloeien de knoppen, afhankelijk van de temperaturen, versneld open. In een opmerkelijk decor, omringt met prachtige, natuurlijke kleuren kan je op zaterdagavond 8 april voor de tweede keer genieten van het bloesemfestival Lumineus. “Het is de eerste keer dat we samenwerken met Bilzen en we zorgen meteen voor een primeur in de regio”, zegt Ben De keyser van het verlichtingsbedrijf Sacredplaces, dat in het verleden betrokken was bij de twee eerste edities van het Genkse ‘Vurige Vijvers’. “In Bilzen doen we iets speciaals, want we brengen onze vier verlichte schapen mee (MOLLY – Luminous Sheep) én we plaatsen 12 menselijke verlichte figuren (ATLANTIS) in het water rond de Landcommanderij.

Bloesemfestival Lumineus orkest avond

Spectaculaire beelden

Zodra de zon ondergaat én de duisternis valt zorgt dat voor spectaculaire beelden. ”Door de samenwerking van de stad Bilzen met Alden Biesen is Bloesemfestival Lumineus een niet te missen beleving voor jong en oud. De natuurlijke bloesemelementen en cultuurbeleving worden samengebracht op een locatie die cultureel erfgoed is. Dit jaar zetten ze nog meer in op straattheater en kinderanimatie. Voor dat laatste zorgt ’t Kwasteeltje, een lokale vereniging die op het verruimde terrein aanwezig is met drie animatie-caravans. Naast de acts, de vuurshowen de vertellers wordt er uitgepakt met vertelbomen. Voor wie houdt van muziek zijn er optredens van de Bilzerse band BazelmansThe Hellbillies én het populaire Primrose trio dat Jazz-klassiekers brengt. Van 19 tot 23 uur is Lumineus een non-stop gebeuren waarbij je kan rondwandelen of rustig genieten van alles wat er te zien en horen valt. 

Foto’s: House Of Entertainment.

Praktisch

  • Honden zijn helaas niet toegelaten.
  • Het volledige terrein is rolstoeltoegankelijk.
  • Volwassenen: 15 euro, incl. twee drankconsumpties
  • Kinderen tot 8 jaar: gratis
  • Tickets voor het Bloesemfestival Lumineus vooraf reserveren via www.visitbilzen.be of ter plaatse aan de kassa.
  • Affiche Bloesemfestival Lumineus