...

Red Star Line musical in première

Red Star Line in première in Puurs

Red Star Line de musical ging eergisteren (zondag 19 maart) onder het toeziend oog van menig BV en genodigde in première. De boot van de rederij vertrok deze keer niet vanuit Antwerpen maar uit Puurs. Vanaf 13u was het voor de BV- genodigden aanschuiven op de rode loper en moesten ze een horde fotografen trotseren om uiteindelijk binnen te raken in het pop-up theater van Studio 100. De verwachtingen waren hoog gespannen en iedereen had er zin in. Studio 100 baas Gert Verhulst maakt zich sterk om telkens weer een verhaal van bij ons in een musical te gieten. Zo ook weer met deze nieuwe productie van Studio 100.

Red Star Line Begin

Een verhaal over immigratie

Zo hadden we 40-45 een verhaal over de oorlog, Daens een sociaal drama en nu de nieuwste productie Red Star Line over immigratie van mensen die hoopten ergens ver weg (Amerika) een beter leven te vinden. Het verhaal speelt zich af in 1923 in Antwerpen maar is 100 jaar later nog steeds heel actueel. Want nog steeds zijn er mensen die hebben en houden achterlaten met als doel een ander en beter leven elders te kunnen opbouwen. Miljoenen mensen die van Europa naar Amerika trokken op zoek naar een beter leven daar gaat dit verhaal over. Verschillende BV’s en genodigden die gisteren aanwezig waren, reageerden enthousiast.

Spectaculair, mooi, ontroerend

“Ik vind het leuk, werelds: het ensemble, het spektakel. De mensen moeten het gezien hebben”, zegt Jan Van Looveren. “Ik vind het spectaculair, mooi, ontroerend. Het komt niet uit het verleden, het komt niet uit het heden. Het is ook voor de toekomst. Mensen zijn altijd op zoek naar geluk en een beter leven”, aldus Koen Crucke. “Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal en je maakt de hele reis van België naar New York mee. Het is adembenemend”, was de reactie van Nina Derwael. Twee miljoen passagiers reisden vanuit Antwerpen met de Red Star Line naar Noord-Amerika.

Red Star Line vertrek

Het verhaal speelt zich af in 1923

Hun verhalen, die van de rederijen die hen vervoerden en de steden en havens waaruit ze vertrokken, staan ​​centraal in deze musical. Het verhaal speelt zich af in 1923 een pas afgestudeerd Antwerps ingenieur luisterend naar de naam Jan (Leemans) vertelt zijn verloofde Marie (Van Daele) zijn droom om naar Amerika te gaan. Hij heeft een machine uitgevonden (een volautomatische afwasmachine) die de wereld zou kunnen veroveren. Walter Van Der meer, een Belgisch industrieel in New York, heeft kennis genomen van die uitvinding en nodigt Jan uit naar Amerika.

Red Star Line Jan en marie

Trouwen in Amerika

Jan neemt afscheid van Marie, na haar beloofd te hebben met haar te trouwen in Amerika. In een straat in een Antwerpse volksbuurt valt ploegbaas Desmet Martha (Steyaert) lastig. Als vader Jef ingrijpt wordt hij door diezelfde ploegbaas ontslagen. Het zijn die verhalen van de twee families die doorheen deze musical door elkaar lopen. Deze musical overtreft zeker 40-45 en Daens dankzij de rijdende tribunes en led panelen en fantastisch decor is deze productie nog grootser, spectaculairder, indrukwekkender door de wind, rook, vuur en zelfs de illusie van een storm en onweer.” Het is ook de bedoeling aldus Gert Verhulst om deze productie ook in Nederland te brengen als opvolger van 40-45.

Met de musical naar Amerika

Maar zijn grootste droom is dat hij met deze musical echt de plas zou kunnen oversteken naar Amerika. In ieder geval de première was alvast een groot succes voor de ganse productie dat bewees de staande ovatie van genodigden en publiek op het einde. Nog drie prangende vragen blijven over:” word Jan zijn uitvinding een wereldsucces? Overwint de liefde en trouwt Jan met Marie? En hoe vergaat het de familie Steyaert? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in het Pop-Up Theater van studio 100 in Puurs. Wij wensen alvast de hele productie en Studio 100 veel succes met deze nieuwe musical “Red Star Line”.

Meer foto’s van genodigden en cast klik hier:

https://redstarline.nu/info