...

Welke keuken past bij jouw huis?

Welke keuken past bij jouw huis kitchen-gf0f17c495_1920

Welke keuken past bij jouw huis?

De keuken is een van de belangrijkste plaatsen in je huis. Je brengt er ’s morgens, ’s middags en ’s avonds heel wat tijd door. Een goed uitgeruste keuken kan je het leven dus ook een pak aangenamer maken! Denk daarom goed na over welke keuken je installeert. Nood aan inspiratie of nog geen idee welke keukenstijl bij jouw huis past? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Landelijk

Een landelijke keuken staat gelijk aan authenticiteit en ambacht. Daarom wordt er vooral gebruik gemaakt van zachte en natuurlijke materialen, zoals hout, natuursteen, arduin, tegels en composiet. Het kleurenpallet van een landelijke keuken bestaat uit lichte en warme tinten. Beige, gebroken wit, grijs of zandkleur zal je hier veel zien. Het gaat dus vaak om eerder klassieke keukens, maar met sierlijke handgrepen en veel keukenaccessoires op het aanrecht. Wil je een keuken die rust uitstraalt en uitnodigend is voor familie en vrienden? Dan is deze keuken absoluut iets voor jou.

Scandinavisch

Een Scandinavische keuken staat in schril contrast met de sierlijke landelijke keuken en is vandaag een stuk populairder dan die eerste. Een Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door eenvoud en natuur. De decoratie zal dus eerder minimalistisch zijn en er wordt vooral gewerkt met natuurlijke houtsoorten en een licht en helder kleurenpallet. Less is more omschrijft dit type van keuken misschien nog het best.

Industrieel

Ook de industriële keuken wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Het gaat om een eerder opvallende en robuuste stijl. Ideaal voor mensen met een wat stoerdere smaak. In tegenstelling tot de landelijke of Scandinavische keuken is de industriële keuken niet helemaal afgewerkt. Een ruwe bakstenen muur is daar een goed voorbeeld van. Beton, hout en metaal zijn typische bouwmaterialen van de industriële stijl.

Bohemian

Hou je van bohemian chic? Dan kan je die stijl ook in je keuken toepassen!  Denk maar aan lichte pastelkleuren, rieten barkrukken, een opvallend kookfornuis en een heleboel planten.  Je keuken zal onmiddellijk een erg persoonlijke en gezellige uitstraling hebben. En wie wil dat nu niet!?

Tijdloos

Wil je liever geen risico’s nemen? Dan kan je kiezen voor een tijdloze keuken. Je werkt dan best met neutrale kleuren zoals zwart of wit, zonder felle contrasten of opvallende meubelstukken. Een tijdloze keuken zal sowieso bij de rest van je huis passen en zal nog jaren meegaan. Het enige ‘minpuntje’ is dat de keuken een stuk minder persoonlijk of uitgesproken zal zijn terwijl dat bij de andere stijlen net wel het geval is. Maar de keuze is uiteraard helemaal aan jou!