...

Alicia Franck bevestigt goede vorm

Alicia Franck bevestigt

Alicia Franck bevestigt goede vorm. Laura Verdonschot keert één week na virale infectie sterk terug! Met een 16de plek was de 28-jarige Alicia Franck zondag de ‘beste Belgische renster’ tijdens de UCI Wereldbekerwedstrijd in Benidorm. Onder massale belangstelling – er waren meer dan 10.000 aanwezigen – bevestigde de Oost-Vlaamse van het De Ceuster Bonache Cycling Team haar sterke vorm. Alicia behaalde vorige week op het Belgisch Kampioenschap in Lokeren nog brons met haar derde plek. “Het was opnieuw een snelle cross, maar in warme omstandigheden en dat deed goed na de koude van vorige week”, zegt Alicia lachend.

Alicia Franck

Benidorm

Ik ben heel blij dat ik in Benidorm kon rijden, past perfect in m’n programma en het is zeker ook een meerwaarde mocht ik geselecteerd worden voor  het WK van volgende maand in Hoogerheide. Het zou mooi zijn als ik mijn goede vorm inderdaad kan aanhouden. Het seizoen is ondertussen ruim over halfweg, maar er is nog marge om wat te groeien en voor iemand die er alles altijd wil uithalen, werken dit soort prestaties alleen maar stimulerend.” Naast de prestatie van Alicia Franck, was er zondagnamiddag ook nog de terugkeer van haar collega Laura Verdonschot. “Vorige week was bitter, toen ik met een virale infectie last-minute moest afhaken voor het Belgisch Kampioenschap.

Alicia Franck (1)

25ste plek was vandaag het hoogst haalbare

Ik zeg niet dat ik kon winnen, maar op basis van mijn eerdere prestaties was een medaille zeker haalbaar. Ja, ik heb zaterdag gevloekt (lacht), maar ik ben blij dat mijn herstel ondertussen gunstig verloopt. Een 25ste plek was vandaag het hoogst haalbare, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik op korte tijd weer kan aanknopen met het niveau van een paar weken geleden, toen ik enkele mooie top 10-plaatsen kon behalen”, zei de renster met Lommelse roots. Ook de andere rensters van het De Ceuster Bonache Cycling Team presteerden in Benidorm. Suzanne Verhoeven bolde als 39ste over de meet en bij de U23 kwam Belgisch beloftenkampioen Julie Brouwers aan op een 28ste plek.

De Ceuster Bonache Cycling tean Julie Brouwers Goud