...

Alicia Franck rijdt zaterdag in Essen

Alicia Franck, veldrijdster

Alicia Franck, veldrijdster rijdt zaterdag in Essen voor haar toekomstig thuispubliek. Vorig weekend vierde veldrijdster Alicia Franck haar 28ste verjaardag met op zaterdag een 8ste plek in de Superprestige cyclocross in Boom en zondag een 15de plek in de UCI Wereldbekercross in Antwerpen. “Het was mijn eerste dubbelweekend dit seizoen en met de drukke kerstperiode in het vooruitzicht, kan ik er alleen maar tevreden mee zijn. Samen met het herstel en de vlotte recuperatie na de zware inspanningen, groeit mijn conditie”, zegt de wielrenster die als junior op het BK Mountainbike goud won en er als prof zilver en brons pakte. Daarna stapte Alicia over naar het veldrijden, waar ze met o.a. een sleutel- en kuitbeenbreuk, en een mycoplasma-infectie, niet van de nodige pech werd gespaard.

Laura Verdonschot

Gevolgen van een coronabesmetting

Door de gevolgen van een coronabesmetting werd de voorbereiding en de start van haar huidige seizoen ernstig verstoord. Met een knappe 8ste plek in de cyclocross van Ardooie, een wedstrijd die ze vorig jaar won, keerde Alica in oktober terug in het veld. Èén week later, op de UCI Wereldbekercross in Maasmechelen, verscheen ze voor het eerst aan de start in het fuchsiaroze truitje van haar nieuwe De Ceuster Bonache Cycling Team. Met de hulp van haar trainer, haar entourage en mentalcoach Hannelore van Moove Forward, werd er de voorbije weken hard gewerkt. Nadat ze zaterdag nog ‘de beste Belgische renster’ was en zondag de 3de beste Belgische, past ze nu zondag voor de UCI Wereldbekerwedstrijd in Dublin, maar neemt ze zaterdagmiddag wél deel aan de 4de manche van de Exact Cross in Essen. 

Verhuizen naar Essen

“Samen met mijn collega-rensters Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven, Audrey De Keersmaeker, Lies’L Schevenels en Kiona Dhont, ga ik er op en rond het domein van Robotland een leuke wedstrijd van maken aldus Alicia Franck. Het is de tweede keer dat de cross hier plaatsvindt, maar op basis van de beelden van vorig jaar en de training van de voorbije dagen, voelt het goed aan en kijk ik uit naar de wedstrijd”, zegt Alicia enthousiast. Naast het sportieve is er nog een belangrijke reden waarom de Oost-Vlaamse zaterdag deelneemt: “Voorlopig woon ik nog in Lochristi, maar volgend jaar ga ik samenwonen met mijn vriend en verhuizen we naar Essen. Ik weet zeker dat we ons hier snel gaan thuis voelen. In de toekomst wordt dit dan een wedstrijd voor mijn nieuwe thuispubliek.

De Ceuster Bonache Cycling Team (2)

De 4de manche van de Exact Cross Essen vindt morgen zaterdag 10 december 2022 plaats op het domein van Robotland. Om 13u45 rijden de elite vrouwen en U23 hun wedstrijd, die je ook kan bekijken op VTM.

Foto’s: House Of Entertainment.