...

Autosalon 2023, wij waren erbij!

Autosalon 2023 gaat opnieuw door

Autosalon 2023 kreeg na een afwezigheid van twee jaar een nieuw elan. De 100e editie van het autosalon exact 1090 dagen geleden werd opgebouwd rond enkele grote thema’s. De slogan Where Technology meets sustainability illustreert hoe de auto-industrie zich sinds het laatste salon ontwikkelt heeft en dat vooral op het vlak van elektromobiliteit. Tot 22 januari bieden exposanten meer dan 80 volledig elektrische en meer dan 130 hybride modellen aan op onze Belgische markt. Dat was ook wat we persoonlijk konden merken. Toen we het laatste autosalon bezochten, zagen we af en toe een elektrisch aangedreven wagen. En nu twee jaar later moesten we op zoek om een nog niet elektrisch aangedreven auto te vinden.

Autosalon 2023

100e verjaardag in stijl

Van 14 tot 22 januari 2023 heeft het Autosalon van Brussel de eer om voor het eerst de toekomstige Auto van het Jaar te verwelkomen. Sinds 1964 wordt het label toegekend aan de beste auto’s op de Europese markt. Voor de 100ste editie van het Autosalon van Brussel doet het zijn best om de verjaardag in stijl te vieren. De organisatoren van de 100ste editie van het Autosalon zijn er niet alleen trots op dat ze de overgrote meerderheid van de spelers op de Belgische automarkt hebben samengebracht, en dat met 18 van de 20 merken die de top 20 van de markt bezetten. – en die bijna 90% van het marktaandeel van de autosector in België vertegenwoordigen.

Autosalon 2023

Wedstrijd “Auto van het jaar”

Maar ook vereerd dat de prestigieuze wedstrijd “Auto van het jaar” naar Brussel komt. De Winnaar werd vrijdag bekend gemaakt en de eer gaat naar de Jeep Avenger. Daarmee versloeg hij met 87 punten de andere favoriet de Volkswagen ID Buzz. Uiteindelijk gaven de 59 Europese juryleden uit 23 landen 328 punten aan de Jeep (en 21 eerste plaatsen), haalde de Volkswagen ID Buzz 241 punten en de Nissan Ariya 211 punten. De ranglijst luidde verder alsvolgt: Kia Niro (200 punten), Renault Austral (163), Peugeot 408 (149) en de Subaru Solterra/Toyota bz4X (133). Het is dan ook voor het eerst dat Jeep de titel Auto van het Jaar in de wacht sleept.

Geïnteresseerd in een technische opleiding?

Dat dat nu het geval is heeft volgens ons vooral te maken met het feit dat de Avenger de eerste volledig elektrisch aangedreven auto van Jeep is.  Een stand die het volgens ook heel goed gaat doen vooral bij de jeugd bevindt zich in paleis 9. Daar hebben ze namelijk een hele reeks simulators staan die je het gevoel geven met een formule 1 wagen te racen. Zo kun je de sensaties van de formule 1 ontdekken. Je kan er zelfs testen hoe lang jij erover doet om een band te verwisselen. Ben je geïnteresseerd in een technische opleiding dan kan je in hetzelfde paleis terecht op de stand Your Future in automotive starts here.Autosalon 2023 Formule 1

De merken waar iedereen bij wegdroomt

Vier organisaties maken daar jongeren warm voor een opleiding in technische beroepen. Je vindt er onder meer Defensie, het kennis en opleidingscentrum Educam, Diagnose Car en tenslotte Greenpower. Dat laatste is een organisatie om studenten kleine elektrische wagens te laten bouwen en daarmee scholen tegen elkaar te laten racen. Natuurlijk zijn ook op dit salon ook de merken vertegenwoordigd waar iedereen van wegdroomt. En dan heb ik het over Jaguar, Lamborghini, Ferrari en uiteraard Porche. Op deze laatste stand moet er zeker en vast iemand langs geweest zijn uit het pajottenland en fan van radio Rand. Want toen we even ons hoofd naar binnen staken zagen we dit op het dashbord staan.

 Porche radio Rand

Nieuwe wagen kopen?

Wil je een nieuwe wagen? dan heb je enorm veel keuze in type voertuigen met hoge zit, veel kofferruimte, veel zitplaatsen enz…Hetzelfde met de aandrijving een elektrische auto met de mogelijkheid om thuis te laden én dat je eigen energie opwekt (zonnepanelen). Of heb je toch liever traditioneel diesel indien je heel wat kilometers per jaar moet rijden. Uiteraard is het budget ook een doorslaggevende factor in de keuze die je maakt. En daarom is dit salon uitermate geschikt om te komen te kijken en uiteindelijk te beslissen welke wagen je zal nemen. Dat dit 100e salon een succes zal worden staat nu reeds als een paal boven water, want dit openingsweekend werden er reeds 65.000 toeschouwers genoteerd.

Autosalon 2023 Filip

(Onze fotograaf Filip fier poserend met zijn droomwagen)

Praktische informatie – Autosalon van Brussel 2023

In 2023 viert het Autosalon van Brussel zijn honderdste verjaardag. Een jubileum dat zal plaatsvinden in Brussels Expo , ook wel bekend als het Heizelpaleis. Deze automotive meeting vindt plaats van zaterdag 14 januari tot en met zondag 22 januari 2023. Het evenement opent zijn deuren voor het grote publiek van 10.00 tot 19.00 uur. Behalve tijdens de avant-première op 13 januari en tijdens de nocturnes van 16 en 20 januari, dan blijven de paleizen open tot 22.00 uur.

Autosalon 2023 Formule 1

De ticketprijs voor het Autosalon van Brussel 2023 bedraagt ​​€ 15 voor een volwassene en € 10 voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Het is mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen aan de loketten. Maar om tijd te besparen, is het beter om online tickets te bestellen op www.autosalon.be . Wie met de auto komt, gaat naar parking C (volg de borden op de Ring van Brussel). Met het openbaar vervoer biedt de NMBS een combiticket aan dat de trein, de metro (lijn 6 – Koning Boudewijn) en het toegangsticket combineert.