...

Dit is wat bij een kantoorverhuizing komt kijken

Dit is wat bij een kantoorverhuizing komt kijken

Dit is wat bij een kantoorverhuizing komt kijken

Verhuizen is nooit de leukste bezigheid en in de meeste gevallen gaat een verhuizing gepaard met een hoop stress. Helemaal als een compleet kantoor verhuisd moet worden. Alles moet op de nieuwe locatie op de juiste plek terechtkomen. En wanneer je dit zelf zou doen, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kiezen de meeste bedrijven ervoor om een bedrijfsverhuizing door een ervaren verhuizer te laten regelen. Mocht je zelf al bepaalde zaken willen regelen om de kosten te verlagen of het de verhuizers makkelijker te maken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Een verhuisdeken

Tijdens het transport mag een goede verhuisdeken niet ontbreken. Verhuisdekens zijn namelijk super veelzijdig. Rol er breekbare spullen in of gebruik ze om apparaten zoals monitoren te beschermen tijdens het transport. Het grote voordeel van verhuisdekens is, dat je ze keer op keer kunt gebruiken.

Verhuisdekens en opslagdekens zijn oersterk en gewoon te wassen in de wasmachine. Je hebt de keuze uit verschillende soorten verhuisdekens, zoals verhuisdekens die extra zwaar zijn, geweven zijn.

Verhuisdozen

Uiteraard kun je niet zonder kartonnen dozen tijdens een verhuizing. Bij het kopen van verhuisdozen heb je natuurlijk de keuze uit verschillende maten en materialen, maar er zijn ook handige verhuisdozen die zijn gemaakt voor het vervoeren (en bewaren) van speciale producten. Zoals archiefdozen voor de administratie of verzameling tijdschriften, garderobe dozen voor het eenvoudig vervoeren van werkkleding en dozen met speciale vakken voor het inpakken van glazen en borden uit de kantine. Vergeet overigens niet om ook voldoende verhuistape in huis te halen.

Beschermhoezen

Past iets niet in een doos en is een verhuisdeken geen optie, kies dan voor een speciale beschermhoes. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten. Van dunne plastic hoezen tot noppenfolie, maar denk ook aan een luxe beschermhoes inclusief een deken voor kantoormeubilair. Er zijn ook speciale hoezen voor extra grote items, zoals banken en stoelen die in menig welkomstruimte gevonden kunnen worden. Zo bescherm je spullen niet alleen tegen beschadigingen, maar ook tegen regen.

Transportmiddelen

Als je zelf de verhuizing regelt zijn er gegarandeerd een aantal zware items waarvoor je wel wat hulp kunt gebruiken. Handige transportmiddelen zoals een meubelhondje en een steekwagen zorgen ervoor dat je rug bespaart blijft. Meubelhondjes zijn vaak voorzien van een antislip laag en geschikt om meubels te vervoeren tot wel 500 kilo. Een steekkarretje is erg handig voor het verplaatsen van wasmachines en koelkasten, omdat je de steekwagen gewoon onder het apparaat plaatst. Deze slimme hulpmiddelen maken het verhuizen van een kantoor een stuk minder zwaar.

Ladingzekering

Als alles goed is ingepakt, dien je alles ook nog eens veilig van A naar B te vervoeren. Of je nu een verhuiswagen huurt of een karretje gebruikt, spanbanden, lashingbanden en antislipmatten zorgen ervoor dat jouw kostbare spullen veilig kunnen worden getransporteerd. Er zijn zelfs speciale stuwzakken die je kunt gebruiken om eventuele ruimte op te vullen en ervoor te zorgen dat die zware archiefkast niet bovenop computermonitoren valt.