...

Winterrevue met special guest Margriet Hermans

Winterrevue 2022-7e editie

Winterrevue 2022-7e editie met als thematitel An Evening At The Six pack mag zich verheugen in de aanwezigheid van een special guest, niemand minder dan Radio 2-Zomerhit winnares van 2022 Margriet Hermans. De première van de Winterrevue konden we spijtig genoeg niet meemaken, maar gisteren 28 december kregen we de kans de show bij te wonen om zo onze eigen indrukken te kunnen weergeven. De Winterrevue gaat van start in een razend tempo met Benny De Kwiet, die Dirk Van Vooren vervangt omdat deze vastzit in de bekende Antwerpse konijnenpijp. Benny mag het publiek opwarmen tot Dirk van Vooren aanwezig is. Dat doet hij op onnavolgbare wijze op de muziek van Queen en We Will, We Will Rock You. Wat de ganse zaal in vuur en vlam zet en onmiddellijk in de gepaste sfeer brengt. Daarmee is dan ook de toon voor de rest van de avond gezet.

Winterrevue 2022 Benny De Kwiet

De Klungeleir

Even wordt er nog gebakkeleid wie uiteindelijk de Winterrevue zal mogen presenteren? Iemand van de dames of heren? Ze komen er niet onmiddellijk uit en dus mag Dirk Van Vooren de special guest Margriet Hermans voor de eerste keer aankondigen. De zaal is helemaal in de ban van Margriet en haar nummer. De sfeer wordt daarna nog opgedreven met de Mambo waar alle artiesten en showballet aan deelnemen. Een zekere De Klungeleir (Dirk Van Vooren) komt in het etablissement van Patrick Onzia solliciteren voor een job als kelner. Dat dit niet van een leien dakje loopt kan je zo al voorspellen. Als de kelner in spé met een plateau gevuld met glazen, ook nog door de zaal moet lopen is het hek helemaal van de dam en stijgen er menige lachsalvo’s op. Samengevat een job als kelner voor de sollicitant zit er zeker niet in.

Winterrevue Patrick Onzia en Dirk Van Vooren

Margriet Hermans

Tussen de mooie optredens van de artiesten en showballet komt special guest Margriet telkens de show verstoren. Dat komt omdat ze dolgraag een rol zou versieren in één van de musicals van Stany Crets. Dit tot grote ergernis van presentator Dirk Van Vooren. Margriet doet alle moeite van de wereld en verschijnt telkens in een andere gepaste outfit. Zo zien we haar o.a Als Mary Poppins, Evita Perron e.a. Maar wat ze ook probeert de presentator van dienst komt haar duidelijk maken dat haar pogingen niet passen in de Winterrevue. En telkens weer moet Margriet ontgoocheld het podium verlaten onder meevoelend applaus van de ganse zaal. Maar Margriet geeft zich niet zomaar gewonnen en komt meerdere keren terug tot groot jolijt van de zaal. Maar het staat niet in het script van de Winterrevue en script is script aldus presentator Dirk Van Vooren.

Winterrevue 2022 Margriet Hermans

Moord in de badkamer

Met het spel iedereen rechtstaan en wie niet aan de gestelde vereiste voldoet terug gaan zitten werd er een dame uit het publiek gekozen. De dame in kwestie mocht meedoen aan de laatste scene van de film “Moord in de badkamer”. De sketch ging bijna helemaal de mist in doordat deze dame het spel niet echt meespeelde. Toen ze bvb een kreet moest slaken van angst was deze amper te horen in de zaal. Gelukkig was er nog de regisseur (Patrick Onzia) die met zijn gevatte commentaar toch kon zorgen voor een komische noot. Helemaal hilarisch werd het  toen ze plaatsnam in de badkuip daarbij vergetend dat ze haar gewicht moest verdelen. Dat gaf als resultaat dat de ene kant van de badkuip helemaal de hoogte inging, dit was echter niet voorzien maar zorgde wel dat de zaal spontaan heel hard begon te lachen.

Winterrevue 2022 Badkuip

Samenzang van de zomerhit 2022

Na de pauze werd Margriet door iedereen aangemaand om haar Radio 2 zomerhit nog eens ten berde te brengen, maar dat mocht niet want dat stond niet in het script. De regisseur (Stany Crets) kwam dat zelfs in hoogst eigen persoon aan iedereen meedelen. Benny De Kwiet mocht nog eens komen opdagen als tegenspeler van Margriet in de kwis “De Aller slimste Mens Ter Wereld”. Alhoewel margriet met haar optreden in de Winterrevue helemaal uit haar comfortzone trad deed ze dat met brio, nooit gedacht dat ze nog aan een revue zou deelnemen. Uiteraard felicitaties aan de rest van de artiesten, showballet en zeker het live orkest want dat is toch een meerwaarde (vinden wij). De Winterrevue werd afgesloten met een samenzang van de zomerhit 2022 “Lekker Blijven hangen” zowel door de artiesten als door de zaal. En zo zat de Winterrevue voor die avond erop.

Winterrevue 20222 einde

Aftellen naar 2023

Na de show klampten we nog wat mensen aan om hen te vragen wat ze van de Winterrevue 2022 vonden. Daarbij kwamen steeds twee dezelfde puntjes van kritiek naar boven. Zo hadden ze het over te weinig (Vlaamse) meezingers en ook dat sommige sketches te langdradig waren. Maar voor de rest waren ze het er allemaal over eens dat de Winterrevue 2022 de moeite waard is om te gaan bekijken. Mensen die de Winterrevue alsnog willen gaan bekijken kunnen dit nog doen tot en met zondag 15 januari 2023 om 15u. Dan is de laatste vertoning en valt definitief het doek over deze Winterrevue- The Six Pack. Maar ook morgen op 31 december mag het nog  ietsje meer zijn. Behalve dat de deuren al om 16u30 open gaan voor wie vooraf wil genieten van een heerlijk feestdiner, wordt er omstreeks middernacht samen met de cast afgeteld tot het nieuwe jaar.

Winterrevue 2022 menu

After Party

Na de voorstelling begint een heuse after party tot in de vroege uurtjes waar ook de cast samen met het publiek schitteren op de dansvloer. Kortom, een bijzondere avond, want ook voor cast, crew en team is het oudejaarsavond en wordt er uitgekeken naar het nieuwe jaar. Wie nog wil inschrijven voor het diner, de show en de after party (enkel de voorstelling is ook mogelijk) moet snel wezen. De zevende winterrevue gaat door in in zaal Elckerlyck en dat met medewerking van Margriet Hermans als special guest. Zij wordt er omringd door een topcast met Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Helle Vanderheyden, Ianthe Tavernier en Laurenz Hoorelbeke. Wij wensen langs deze weg de afwezige Ann Van Den Broeck een spoedig en volledig herstel toe en hopen dat ze in de volgende Winterrevue 2023-2024 opnieuw mee op het podium kan schitteren. Ook wensen we iedereen alvast een gezond en voorspoedig nieuwjaar toe.

Winterrevue met special guest Margriet Hermans - Affiche Winterrevue 2023

Foto’s: Backstage Producties

WINTERREVUE – AN EVENING WITH THE SIX PACK – PRAKTISCHE INFO
  • Productie: Backstage Producties – www.backstage-producties.be
  • Regie: Stany Crets – Choreografie: Laurent Flament – Live orkest o.l.v. Thomas Vanhauwaert – Styling: Griet Van Landeghem – Vocal coaching: Ann Van den Broeck
  • Met Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Ianthe Tavernier, Laurenz Hoorelbeke, Helle Vanderheyden en special guest Margriet Hermans
  • Ensemble: Marit Dollevoet, Charlotte Verduyn, Ellen Houck, Semme Prins, Lois Mangoensoewito, Justin van de Ven

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen