...

MVNO of MNO: de voordelen en verschillen op een rijtje

MVNO of MNO

MVNO of MNO: de voordelen en verschillen op een rijtje

De termen MNO en MVNO worden vaak lukraak door elkaar gebruikt. Toch zitten er grote verschillen tussen deze twee. Bij de zoektocht naar de juiste telefoonprovider is het van essentieel belang om dit verschil te kennen. De keuze die wordt gemaakt, bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel er straks maandelijks betaald moet worden en van welke voordelen je kunt profiteren.

Op zoek naar de juiste provider? Bijvoorbeeld om zakelijk goed bereikbaar te blijven? Of toch op particulier vlak? Dan is het goed om de verschillen tussen MNO en MVNO te kennen en te weten welke voordelen dit biedt.

Wat is een MVNO?

MVNO is de afkorting voor Mobile Virtual Network Operator. Er zijn tegenwoordig steeds meer mvnos in ons land beschikbaar. Steeds vaker worden deze providers ingeschakeld. Zowel op zakelijk als particulier vlak. Dit is een provider die geen eigen zendvergunning en infrastructuur hebben. Ze liften als het ware mee met een MNO (Mobile Network Operator) om zo onder hun eigen merknaam telefoondiensten te verkopen.

Natuurlijk mag dat niet zomaar. De provider zal altijd goede afspraken maken met de MNO. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat de MNO altijd eerst de mogelijkheid krijgt om nieuwe technieken te lanceren. Pas wanneer zij toestemming hebben gegeven, mag een MVNO hier ook gebruik van maken.

Maar hoe kies je tussen een MVNO of MNO?

Voordelen MVNO

De Mobile Virtual Network Operator is door de jaren heen steeds populairder geworden. Steeds vaker zien we dat mensen voor deze ‘nieuwe’ namen kiezen. Dit kan ook veel voordelen bieden.

Verreweg het grootste voordeel is toch wel dat MVNO’s hun producten vrijwel allemaal digitaal aanbieden. Ze hebben geen fysieke winkels of talloze panden. Dat maakt dus ook dat ze flexibeler zijn de kosten erg laag kunnen houden. Ze hebben minder kosten dan grotere organisaties en dit vertaalt zich ook naar de prijs die de consument betaalt.

Alle gebruikers worden altijd gelijk behandeld op het netwerk. Het maakt dus geen verschil of je het netwerk gebruikt met tussenkomst van een MNO of MVNO. Geen enkele gebruiker mag ‘gediscrimineerd’ worden door zijn of haar keuze. Dat betekent dus dat je van hetzelfde kwalitatieve netwerk mag profiteren voor een veel lagere prijs.

Voordelen MNO

Maar waarom zijn er dan toch ook nog genoeg mensen die voor de grootste Mobile Network Operators kiezen? Simpel. Ze zijn bekend. Ze hebben door de jaren heen veel naamsbekendheid vergaard. Mensen kiezen sneller voor merknamen die bekend klinken. Die al een reputatie hebben opgebouwd. Dan weet je wat je kunt verwachten. Dit geeft een gevoel van betrouwbaarheid en mensen zijn vaak bereid om daar wat meer voor te betalen.

Daarnaast kunnen er verschillende afspraken zijn gemaakt tussen de MNO en de MVNO’s. Bijvoorbeeld dat de nieuwste technieken dus pas op een later moment kunnen worden toegepast. Dit betekent dat je hier bij een MNO dus altijd al vanaf het eerste moment van profiteert.

Benieuwd of een MVNO beter past bij jouw organisatie dan een MNO? Vergelijk deze dan eens gerust online, lees de verschillende ervaringen en ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf.