...

Dennis van Aarssen – ‘Christmas When You’re Here’

Dennis van Aarssen zingt kerstsingle

Dennis van Aarssen zingt kerstsingle ‘Christmas When You’re Here’. Wie de carrière van de Nederlandse “zanger” Dennis van Aarssen heeft gevolgd, zal niet verbaasd zijn dat zijn derde studioalbum een ​​kerstalbum is. Voorafgaand aan de twee kerstsingles is ‘Christmas When You’re Here’ het kerstalbum van 2022, uitgebracht op 11 november. “Ik hou inderdaad enorm van kerst en dat ik ooit een kerstalbum zou opnemen, stond eigenlijk al vast voordat een carrière in de muziek had”, aldus de succesvolle zanger. Het kerstalbum van Dennis van Aarssen is anders omdat er in plaats van de bekende verzameling kerstliedjes acht nieuwe en originele tracks op staan.

Dennis Van Aarssen Christmas When You're Here

Twee covers

Er werden twee covers voltooid, “Driving Home For Christmas” van Chris Rea en “Hang Your Lights” van Jamie Cullum, beide uniek gearrangeerd. “Dit album is een droom die uitkomt. Ik zing deze liedjes vanaf nu elke kerst. Je moet dus ook zorgen dat het goede liedjes zijn. Liedjes die je nauw aan het hart liggen. “Vanaf het moment dat ik Frank Sinatra voor het eerst op tv zong, zeiden veel mensen meteen dat ik een kerstalbum moest opnemen. En dat was logisch, want Bing Crosby, Dean Martin en Frank Sinatra hebben allebei eindeloos veel kerstalbums opgenomen. Dus ze maken niet alleen hele goede swingbandmuziek, maar ze zijn ook heel goed in het vertellen van verhalen met kerstliederen. Daarom hoor je hun liedjes nog steeds in de kersttijd.

Genoeg goede kerstliedjes geschreven

Blijkbaar past het genre heel goed bij die sfeer.” De eerste concrete plannen voor een kerstalbum dateren van voordat ik mijn tweede album opnam. Je begint je carrière niet met een kerstplaat. Dan heb ik ook genoeg verhalen om een ​​tweede album te vertellen. Eind vorig jaar hadden we genoeg goede kerstliedjes geschreven. Die werden geschreven tijdens talrijke schrijfsessies met Jeff Franzel (voormalig pianist en songwriter voor Frank Sinatra) en Maria Christensen (tekstschrijver voor Celine Dion en Jennifer Lopez). Ik schreef zeven nummers met Jeff en Maria, één met Simon Gitsels en Karel Schepers, twee covers dus. Ik ging deze zomer naar Amerika en wist dat we nog drie of vier goede nummers nodig hadden.

Vier kerstshows en The Rat Pack

Het was 38 graden in New York. Kortom, met de airco aan hebben we in de zinderende hitte drie van de huidige zeven kerstliedjes geschreven. In die tijd is er eigenlijk niets dat je aan kerst herinnert, maar als je schrijft, kom je heel snel in dat kerstgevoel omdat de kaders zo duidelijk zijn.” “Dit jaar hebben we een pauze genomen van onze reguliere tournee en vier speciale kerstshows gegeven. Een hele nieuwe show, naast deze tien nummers zing ik natuurlijk meer klassieke kerstliederen. Daarnaast sta ik op 21 en 22 december op The Rat Pack-concert in Antwerpen. Rat Pack is de bijnaam die werd gegeven aan een groep artiesten uit de jaren 50 en 60 zoals Frank Sinatra. Tijdens het concert breng ik, samen met artiesten zoals Helmut Lotti en Eric Goosens, de grootste hits van The Rat Pack. Ik wou dat er meer mogelijkheden waren voor deze nummers op het gebied van streaming en airplay op radio.

Kersticoon

Eerlijk gezegd bevat dit album tien nummers die het waard zijn om gespeeld en beluisterd te worden. Ik heb dit kerstalbum al vele malen beluisterd. Ik merkte ook dat ik nieuwe stappen zette in mijn ontwikkeling. Ik luister nu beter en kritischer. Dit moet allemaal kloppen.” “Wie is het kersticoon in Nederland? Wat betreft de muziek weet ik het niet. Nederland kent niet echt één geweldige artiest die elke kerst succesvol is. Hetzelfde geldt voor de vraag: wie is de grootste zanger in Nederland?” “Het is zo geweldig in Nederland. Ik zie dat er daar gewoon een gat is en dat zou ik heel graag willen vullen. Ik denk dat Kerstmis steeds groter wordt. Bovendien is het een universeel feest. Dus als er iemand gebeld moet worden in Nederland voor kerstmuziek, dan moeten ze gewoon Dennis van Aarssen bellen.”

‘Christmas When You’re Here’, de nieuwe single van Dennis van Aarssen, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.