...

Wat te doen tegen incontinentie?

Wat te doen tegen incontinentie

Wat te doen tegen incontinentie?

Mensen met een incontinentie stoornis kunnen hun kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren door enkele eenvoudige maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen tegen gênante ongelukken. In dit artikel bespreken we enkele van de beste manieren om lekken te voorkomen. We beginnen direct met de introductie van de bekendste oplossing, de Tena Lady en de Tena Men. Maar wat je wellicht niet wist, is dat er meer mogelijk is als het gaat om het tegengaan van incontinentie. Lees dus snel verder!

Hoe je jezelf kunt beschermen tegen incontinentie

Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf kunt beschermen tegen lekken en ongevallen. Enkele van de beste methoden zijn:

 

  1. Het gebruik van incontinentiemateriaal of ondergoed. Zoals eerder genoemd, één van de bekendste oplossingen tegen incontinentie is het gebruik van bijvoorbeeld Tena Lady of Tena Men. Het kan op bepaalde momenten net even dat onzekere gevoel wegnemen.
  2. Het vermijden van cafeïne en alcohol. Wellicht heb je het al gemerkt, maar cafeïne en alcohol werken bloedverdunnend. Als je last hebt van incontinentie is het dus raadzaam minder koffie, cola en alcoholhoudende dranken te nuttigen.
  3. Regelmatig bekkenbodemoefeningen doen. Het probleem van incontinentie zit in het gebrek van de spieren die de blaas of endeldarm controleren. Je kunt deze oefeningen makkelijk op het internet vinden. Deze kun je uitoefenen als je last hebt van incontinentie, maar ook ter preventie.
  4. Drink de hele dag door veel water. Een verrassende tip omtrent dit onderwerp wellicht, maar water drinken doet een lichaam goed en zorgt er ook voor dat het lichaam op andere manieren vocht kan verliezen dan via de blaas. Het draagt bij een optimale staat van je organen, waardoor incontinentie makkelijker tegengegaan kan worden.

Tips voor het omgaan met incontinentie

Naast jezelf beschermen tegen lekken, zijn er ook een paar dingen die je kunt doen om je incontinentieprobleem effectief te beheersen. Houd een incontinentie dagboek bij ter registratie van wanneer je een ongelukje meemaakt, zodat je je voortgang in de loop van de tijd kunt volgen.  Wellicht zijn er bepaalde stappen te herkennen in het moment voorafgaand aan het ongelukje, zodat je in de toekomst anders kunt handelen. Het is raadzaam vooruit te plannen door extra kleding of luiers mee te nemen wanneer je lang de deur uitgaat. Zo heb je hoe dan ook altijd een frisse outfit bij je en kun je daarna rustig deelnemen aan de rest van de dag. Tenslotte, als het probleem aanhoudt of ernstige mate aanneemt, wordt er aangeraden om het met je arts te bespreken. Je arts weet als geen ander om te gaan met dit veelvoorkomende, maar toch gênant voelende probleem.