...

Sofie met kerstnummer

Sofie (Verbruggen) de Belgische zangeres

Sofie (Verbruggen) de Belgische zangeres wijdt al zo goed als haar volledige leven aan haar grote passie, muziek. Vandaag breng ze met trots haar nieuwe single ‘This Christmas’ uit. De single gaat over de gezellige en traditionele kerstsfeer en is  een cover van Donny Hathaway. “De kerstperiode is voor mij al jaren één van de hoogtepunten van het jaar, voornamelijk dankzij de uitverkochte kerstconcerten in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. Die gaan dit jaar door op 14 en 15 december en zijn ook nu weer  volledig uitverkocht. De single zal daar voor het eerst live te horen zijn.

Sofie This Christmas

Erg benieuwd naar de reacties

Ik ben echt heel erg benieuwd naar de reacties!”, zegt de fiere Sofie. Sofie werd geboren in een Antwerpse, muzikale familie met grootmoeder en operazangeres Mina Bollotine dicht aan haar zijde. Op 17-jarige leeftijd werd Sofie ontdekt in de wedstrijd ‘Ontdek de ster’ die werd uitgezonden op de toenmalige BRT. Nadien was ze te horen bij discoformatie ‘Trinity’, tot de groep in 1978 uit elkaar ging. Een eerste grote solosucces kwam er in 1982 met ‘I Love You’. In België werd de single een bescheiden hit, maar in Azië haalde de song later miljoenen views op YouTube.

Volledige familie is muzikaal aangelegd

“Mijn volledige familie is muzikaal aangelegd, dus ik krijg heel veel steun van ieder van hen. Ik ben nooit een hitwonder geweest, maar ik ben mijn liefde voor muziek altijd blijven volgen, ben ook altijd blijven optreden en doe dat nog steeds met evenveel passie als tijdens mijn eerste optreden. Het winnen van zo’n TV-show als ‘Ontdek de ster’ opent natuurlijk heel wat deuren. Het mooiste moment was toen ik in 1981 België mocht vertegenwoordigen op het Koreaans songfestival en daar de prijs voor beste uitvoering won met het nummer ‘He Loves Me’. Toen ik in 1983 met het liedje ‘Nummer één’ nipt de voorselecties verloor tegen de cultgroep Pas de Deux, deden de reacties van het publiek erg veel deugd.

Elke vogel zingt zoals ie gebekt is

Ze vonden mijn tweede plaats onterecht”, zegt Sofie. De muzikale richting waar Sofie zich steeds in begeeft is naar eigen zeggen vrij niche: “Ik weet dat ik niet de meest toegankelijke, commerciële muziek maak die radio’s makkelijk kunnen programmeren, maar elke vogel zingt zoals ie gebekt is”. Dat hield Sofie echter nooit tegen een mooie carrière uit te bouwen, want zo werkte ze op haar albums o.a. samen met muzikale grootmeesters als Toots Thielemans, Bobby Wommack en PToots Thielemans, Bobby Wommac.

Sofie An Amezing Christmas