...

Boris van der Ham met nieuwe single

Boris van der Ham met tweede album

Boris van der Ham zingt ultieme breakup song ‘Lapjeskat’. Op 19 oktober wordt “Lapjeskat” uitgebracht. Na “Niemand dan wij” (2020) is dit het tweede album van de Amsterdamse Boris van der Ham. De verscheidenheid aan ‘Lapjeskat’ muziekstijlen maakt het een uniek en verrassend album. Zo zijn de nummers “De stad slaapt” en “Lapjeskat” nieuwe bigbandnummers. In Vlaanderen bracht Boris tegelijkertijd de powerballad “Opnieuw Mijn Hoofd” uit als single.

Boris Van der Ham

Zanger Boris schreef de contouren

De single “Opnieuw Mijn Hoofd” is het ultieme break-up nummer over het idee dat je nooit meer verliefd wilt worden als een relatie eindigt. Het nummer is zowel intiem als powerrock. Zanger Boris schreef de contouren van het nummer nadat zijn eerste relatie eindigde. “Ik denk dat het heel herkenbaar is. Met mijn muzikanten doen we echt coole dingen: scheurende gitaren, violen, alles halen we uit de kast.” De clip van ‘Opnieuw Mijn Hoofd’ kan je ook vanaf 19 oktober bekijken.

Het album ‘Lapjeskat’

Het album ‘Lapjeskat’ – met daarop zowel studio- als livesongs – is het resultaat van een bijzondere samenwerking met een aantal muzikanten en artiesten waaronder klassiek muzikant Remy van Kesteren. Naast hun eigen nummers zijn er nieuwe versies van bestaande nummers. Zo schreef de onlangs overleden Rotterdammer Jan Rot een mannelijke vertaling “At 17” voor het album, oorspronkelijk geschreven door Janis Ian.

Boris van der Ham zal op 28 en 29 januari 2023 twee concerten geven in het Betty Asfalt complex in Amsterdam, met deze en nieuwe nummers. De videoclips van het album zijn te bekijken op YouTube via: www.borisvanderhammusic.nl.

Foto: Buzzard