...

De top 5 leukste sporten om te spelen

De top 5 leukste sporten om te spelen

De top 5 leukste sporten om te spelen

Sporten is iets waar elk mens behoefte aan heeft. Al dan niet voor je lichamelijke gezondheid, dan wel voor je geestelijke gezondheid. Sporten heeft veel invloed op hoe je je mentaal en fysiek voelt. Daarom is het slim om een paar keer in de week een sport te beoefenen.

De titel van deze tekst is natuurlijk wel een beetje subjectief. De leukste sport om te spelen verschilt voor heel veel mensen. Misschien vind jij wel hele andere soorten sport leuk om te doen. Maar dit zijn echter 5 sporten die bij iedereen wel goed in de smaak vallen.

Voetballen

Als allereerste hebben we de populairste sport op de wereld. Voetbal. Iedereen heeft al eens van voetbal gehoord en heeft vast wel eens de sfeer rondom het voetbal geproefd. Voetbal is intensief en een redelijk blessuregevoelige sport. Maar het is ook erg technisch. Voetbal is makkelijk te spelen. Je hebt niet eens perse een voetbalgoal nodig, dit kan ook met een rebounder voetbal. Voetbaldoeltjes zoals een voetbaldoel aluminium helpen echter wel veel met het spel in gang zetten.

Hockeyen

Als tweede sport die leuk is om te spelen heb je nog hockey. Hockey is vergelijkbaar aan voetballen in enige zin. Het spel werkt ongeveer hetzelfde: Twee teams strijden tegen elkaar om goals te maken in de goals die aan weerszijde van het veld zijn geplaatst. Degene die de meeste goals maakt en de minste goals doorlaat is de winnaar. Best simpel toch? Hockey is net iets minder fysiek dan voetbal, maar desalniettemin is er kans om na een wedstrijd met wonden terug thuis te komen.

Tennissen

Tennis is als eerste in de lijst niet vergelijkbaar met voetbal. Je speelt niet in teamverband maar alleen, tegen één tegenstander. Het is mogelijk om een ‘dubbel’ te spelen. Dat houdt in dat je met z’n tweeën tegen twee anderen speelt. De sport is niet fysiek en draait om wendbaarheid en techniek. Het nadeel aan tennis is dat het moeilijk te spelen is zonder een tennisbaan.

Basketballen

Basketballen is ook erg leuk om te spelen, mede omdat het net zoals voetbal en hockey met een team wordt gespeeld. Daarbovenop is het spel relatief fysiek, maar niet vergelijkbaar met voetbal. Je moet best veel rennen en het spel speelt in een hoog tempo af. Het veld is overigens vrij klein, waardoor je niet al te snel uitgeput raakt.

Padellen

Als allerlaatste sport hebben we een sport die nog redelijk nieuw is. Padellen is een mengsel tussen tennis, badminton en squash, wat voor een interessante mix maakt. Net zoals in een squashwedstrijd sta je in een hok, maar dan tegen twee spelers. De bal mag één keer stuiteren en zo vaak als je wilt van de muur weerkaatsen. Het is een ingewikkeld maar super leuk spel.

Zoals te zien is, zit er altijd wel een leuke sport tussen voor iedereen. Het aanbod van sport is tegenwoordig erg groot. Naast het feit dat sporten leuk is, werkt het ook bij aan de fysieke en mentale gezondheid.