...

Volle Bak Herk organiseert

Volle Bak Herk organiseert een nieuwe Oost-West

Volle Bak Herk organiseert zaterdagavond een nieuwe Oost-West-Show! Vandaag starten de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het populaire ontmoetingscentrum Elckerlyc in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk. Morgen kan je op diezelfde locatie terecht voor de legendarische Oost-West-Show. Twintig jaar na de eerste editie organiseert Volle Bak Herk een nieuwe tweestrijd tussen Oost en West. Dit weekend viert de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk (Moosherk) het 50-jarig best aan van ontmoetingscentrum Elckerlyc. Op vrijdagavond starten de festiviteiten met een feestelijke academische zitting en de opening van de tentoonstelling die je er het ganse weekend kan bekijken. Op zondagochtend is er een ontbijt dat in de kerk wordt vervolgd met de opvoering van ‘De pelgrimage voor iedereen’.

Een gezellige ontspanningsnamiddag voor de jeugd

Op zaterdag is het, naast een gezellige ontspanningsnamiddag voor de jeugd en het gezelligsamenzijn voor de senioren, uitkijken naar de heruitgave van de populaire Oost-West-Show, die opnieuw door Volle Bak Herk wordt georganiseerd. “Aan de hand van toffe proeven, waar iedereen actief kan aan deelnemen of supporteren aan de zijlijn, wordt het opnieuw een tweestrijd. De Sint-truidersteenweg, die loopt van Hasselt tot Alken, zorgt voor de splitsing en deelt de mensen op in Oost (rood) en West (wit). Dit jaar is het twintig jaar geleden dat we het voor het eerst hebben georganiseerd. Tot 2005 zijn alle edities gewonnen door West. Daarna hebben we een break genomen, maar de corona-editie van twee jaar geleden werd online gewonnen door team Oost. Misschien wordt het dit jaar ook hun eerste echte overwinning of schrijft West verder recordgeschiedenis?

Ontbijt op zondagochtend

Vanaf deze week zullen de teamkapiteins van Oost en West zoveel mogelijk mensen trachten te mobiliseren voor zaterdagavond. Buiten het ontbijt op zondagochtend, zijn alle activiteiten van het feestweekend 50 jaar Elckerlyc gratis. Ook de Oost-West-Show, waar we via deze weg iedereen graag nog eens op uitnodigen om mee te komen doen. Na de twee uur durende show volgt er nog één groot volksfeest, waar er op de muziek van DJ Knuts en Kurt volop kan worden gedanst en verbroederd”, zegt Frank Clerix namens quizorganisator Volle Bak Herk. “Toen we twintig jaar geleden de eerste editie van de Oost-West-Show organiseerden, hadden we nooit gedacht dat het zo’n impact zou hebben en uitgroeien tot een succesverhaal. Drie jaar na elkaar hebben we de quiz herhaald en zagen we in aanloop en tijdens het spel de gekte toenemen.

Eén groot volksfeest

De hele gemeenschap in Moosherk leefde hier echt naar toe, met op het einde één groot volksfeest. Dat warme gevoel willen we zaterdagavond opnieuw activeren. Na de corona-editie van twee jaar geleden, gaan we terug voor the real thing en geven we ook een nieuwe generatie Moosherkenaren de kans om dat unieke gevoel voor het eerst te ervaren. De oude Sint-Truidersteenweg is opnieuw scherprechter en deelt de mensen op in Oost en West. Da’s de theorie, want wie zaterdagavond toch liever in een ander kamp zit, kan bij aankomst nog wisselen (lacht). Mensen mogen zich verkleden of in aanloop ook al duidelijk maken dat ze meespelen. Wij gaan de zaal rood-wit aankleden en we verwachten van de twee teamkapiteins van Oost en West dat ze zoveel mogelijk mensen mobiliseren om deel te nemen. Een nominaal overwicht kan sowieso handig zijn bij minstens één spel (lacht), maar verder gaan we er nog niet te veel over verklappen.

50 jaar Elckerlyc

De Oost-West-Show is echt voor iedereen, tussen de 7 en 77 jaar, jonger of ouder. Wat de proeven betreft is er een ronde die draait rond het centrale feestthema: 50 Jaar Elckerlyc. De geschiedenis komt in beeld en dat verhaal is de rode draad. Het spannende spel, dat op het einde toewerkt naar een gemeenschappelijke climax, eindigt met één groot volksfeest waar iedereen zich verbroedert. Dj’s Dirk Knuts en Kurt Frederickx zorgen voor de algemene omkadering, een Oost-West battle én tot 02u00 voor een knallende afterparty. Voor we straks de lange winter induiken, is het komend weekend nog het ideale moment om deel te nemen aan de festiviteiten rond 50 jaar ontmoetingscentrum Elckerlyc, het kloppende hart van Moosherk, waar het steeds bruist van het sociaal leven en waar mensen iets komen drinken, vergaderen, sporten of verbroederen”, zegt Frank Clerix.

Volle Bak Herk Frank Clerinx

De Oost-West-Show vindt tijdens het feestweekend van 50 jaar Elckerlyc plaats op zaterdagavond 8 oktober 2022 om 20u00 in ontmoetingscentrum Elckerlyc. De deelname is gratis. Het programmaduurt tot 22u00, waarna er een volksfeest losbarst met muziek van dj’s Dirk Knuts en Kurt Frederickx.
De show is een organisatie van Volle Bak Herk (www.vollebakherk.be), een lokale vereniging die zich al maar dan 23 inzet voor de lokale gemeenschap, met o.a. de het jaarlijkse dorpsfeest Volle Bak Herk en Volle Bak Live.

Meer info over de Oost-West-Show vind je op: www.vollebakherk.be.

 

 

Vorig artikel
Volgend artikel