...

Maxim Lany & Sylvain Armand – ‘Trippin’

Maxim Lany & Sylvain Armand – ‘Trippin’

Maxim Lany & Sylvain Armand – ‘Trippin’ een recent uitgebracht album op vinyl dat momenteel verdeeld wordt naar fans. Volgende week naar Ibiza om met muzikanten zijn EP af te werken én binnenkort start de nieuwe tour in Qatar en India. Het zijn maar enkele van de toekomstige activiteiten waar de Gentse DJ en producer Maxim Lany (39) mee bezig is. Maar ook de afgelopen zomer ging ‘vree goe’: “Toen ik mijn nieuwe single ‘Trippin’ op de mainstage van Tomorrowland speelde, gingen tienduizenden mensen helemaal los!”. Maxim Lany had een succesvolle zomer. “De beste tot nu toe”, zegt hij. De Gentenaars toerden in april door Mexico en reisden de maand daarop naar Tel Aviv, waarna hij toerde door Italië en Turkije.

Maxim Lany & Sylvain Armand - 'Trippin'

Het hoofdpodium van Tomorrowland

Als grote hit mocht hij dit jaar op het hoofdpodium van Tomorrowland staan. “Het is heel hard werken, maar het loont altijd de moeite zegt Maxim Lany. “Ik heb deze zomer in veel landen kunnen spelen. Het was een zwaar schema, maar als je 10.000 mensen uit de bol ziet gaan op je eigen muziek, maakt dat het helemaal goed. Zo maak je heel wat mee op tour, een uur voor één van de shows in Tel Aviv stonden we in een eindeloze file. De show missen was echt geen optie, dus is onze chauffeur van de weg gegaan en is hij recht door de woestijn gereden. Dat zijn avonturen die je in België niet meemaakt”, zegt Maxim Lany enthousiast.

Zijn meest succesvolle zomer

Om zijn meest succesvolle zomer ooit af te sluiten, heeft Maxim Lany een nieuwe single “Trippin” uitgebracht. En dat in samenwerking met Sylvain Armand, een internationaal geprezen Franse DJ gevestigd in Zweden en Frankrijk. Dankzij Instagram leerden ze elkaar kennen tijdens de corona-lockdown. “Sylvain Armand doet vaak live Instagram-interviews met vrienden zoals Swedish House Mafia. Zo leerden we elkaar kennen en begonnen we muziek heen en weer uit te wisselen. Omdat onze hits zo goed waren, vroeg hij me om een ​​samenwerking aan te gaan.” Zijn idee voor “Trippin”  was gebaseerd op een klassieker uit de vroege jaren 2000. Zonder Covid was deze samenwerking waarschijnlijk niet tot stand gekomen.

Door het publiek geaccepteerd

Deze plaat werd maandenlang geteased tijdens onze DJ-sets, zowel op kleine shows als op internationale muziekfestivals. De plaat werd door het publiek geaccepteerd als ‘vree go’. De laatste test kwam op het hoofdpodium op Tomorrowland. Resultaat: Duizenden mensen gingen helemaal uit hun dak. Maxim reisde de hele wereld rond. Zijn doel is echter door de jaren heen hetzelfde gebleven, mensen bij elkaar brengen en zorgen voor een zalige ervaring. Naast het maken en uitvoeren van muziek organiseert hij ook zijn eigen evenementen. “We rollen deze reeks evenementen nu over de hele linie uit onder ons eigen merk. Net als mijn muziek wil ik mensen helpen om sociaal en muzikaal plezier te hebben, het is mijn missie”, concludeert de trotse Maxim Lany.

Maxim Lany

Foto: Buzzerd

‘Trippin’, de nieuwe single van Maxim Lany en Sylvain Armand, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.