...

Hoe kan je een hotel boeken zonder creditcard?

Hoe kan je een hotel boeken zonder creditcard

Hoe kan je een hotel boeken zonder creditcard?

Een creditcard is een betaalmiddel welke steeds vaker voorkomt, en vooral bij boekingen of aankopen in het buitenland eigenlijk steeds vaker sowieso nodig is om sowieso af te rekenen. Met een creditcard kan je een product, reservering of service aanschaffen zonder deze direct te betalen; het geld wordt later van de lopende rekening afgeschreven. Op zich een uitkomst, al is het alleen om een creditcard als buffer te gebruiken, maar er zijn voldoende Nederlanders die nog geen gebruik maken van de diensten van een creditcard.

In Nederland is het gebruik van een creditcard minder voorkomend dan in bijvoorbeeld de zuidlanden; daar kan je in bijna elke winkel afrekenen door een creditcard te gebruiken, en soms is het zelfs de enige mogelijkheid om iets af te rekenen. Dit laatste zal je zo nu en dan ook tegenkomen wanneer je een hotel in het buitenland wil boeken; stom eigenlijk, want wie zegt nou dat jij zo’n creditcard wil aanschaffen? Lees snel met ons mee als je dat ene hotel toch wil boeken, maar geen creditcard in bezit hebt!

De website van het hotel zelf

Wanneer je aan de vooravond van een vakantie in het buitenland staat, is het niet raar voor te stellen dat je graag een aantal hotels vergelijkt voordat je een boeking plaatst. Websites om hotels te vergelijken komen dan ook in groten getale voor; super! Helaas is het juist bij dit soort websites vaak alleen maar mogelijk om met creditcard te betalen.

Hoe je dit kan voorkomen? Door het hotel via Google op te zoeken; soms komt het namelijk voor dat je via de website van het hotel zelf ook gewoon op een andere manier kan afrekenen dan met creditcard! (Daarnaast is het boeken via de website zelf vaak ook nog eens een stukje goedkoper; via een vergelijkingswebsite betaal je namelijk mee aan de commissie die het hotel aan deze website betaalt).

Zoek contact met het hotel

Mocht het via de website van het hotel nou ook niet lukken, dan is er nog een andere optie (en tevens laatste kans…). Onze tip? Probeer direct contact op te nemen met het hotel, via de telefoon of mail. Leg de situatie uit, en vraag of het misschien mogelijk is om het geld over te maken of om de reservering direct bij aankomst te betalen. Je zal zien dat dit in vele gevallen inderdaad een mogelijkheid is!

Tip!

Overweeg je het aanschaffen van een creditcard, maar vind je de stap erg groot? Zorg ervoor dat je van tevoren voldoende inleest over het gebruik en in bezit hebben van een creditcard, en een creditcard vergelijken is ook nooit mis! Voor meer informatie, kan je altijd kijken op ICS cards!