...

Dirk Draulans spreekt in Oudenaarde over Beesten

Beestenboel lezing door Dirk Draulans

Beestenboel: lezing door Dirk Draulans

De bekende bioloog, schrijver en journalist Dirk Draulans staat bekend om zijn gevoel voor humor. Hij is beroemd om zijn lezingen die vol zitten met interessante en humoristische feiten. Op 4 oktober 2022 geeft hij om 20u een lezing genaamd Beestenboel in Cultureel Centrum De Woeker in Oudenaarde. Dit evenement valt samen met Werelddierendag en wordt georganiseerd door Milieufront Omer Wattez, Velt Vlaamse Ardennen en Natuurpunt Vlaamse Ardennen.

Dirk Draulans beschrijft veel verschillende levende wezens uit onze omgeving in Beestenboel. Als begenadigd spreker maakt hij vaak vergelijkingen die mensen helpen begrijpen hoe systemen werken. De vergelijkingen van Draulan laten zien dat de evolutie van het leven veel verschillende patronen voor reproductie en migratie heeft gecreëerd. Bovendien illustreert zijn vergelijking dat ons huidige systeem misschien niet het meest efficiënt is.

Hoewel het humoristisch is, presenteert Dirk Draulans ‘Beestenboel’ feiten over een breed scala aan dieren. Enkele voorbeelden zijn onzichtbare mijten die in de wenkbrauwen van mensen leven, een eenzame Groenlandse walvis die in de buurt van de kust terechtkwam en dieren die lijken op speldenkoppen die in hun partner leven. Naast deze feiten gaat ‘Beestenboel’ ook in op welk dier de slimste op aarde is en wat het lelijkste wezen ter wereld is.

Wil je erbij zijn?

De lezing van Dirk Draulans vindt plaats op 4 oktober in CC De Woeker, Woeker 3 in Oudenaarde. De deuren gaan open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20 uur. De tickets kosten € 8 in voorverkoop of € 10 aan de deur. Wil je nog een kaartje bemachtigen in voorverkoop? Stuur dan een e-mail naar info@milieufrontomerwattez.be. De aankoop is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw.

Deze avond wordt georganiseerd door Milieufront Omer Wattez vzw, Velt Vlaamse Ardennen en Natuurpunt Vlaamse Ardennen plus.

Dirk Draulans was actief lid van de jeugdgroep Wielewaaljongeren. Hij studeerde in 1979 af aan de Katholieke Universiteit van Leuven met een master in de biologie – met een optie zoölogie – en werkte later zes jaar als onderzoeker voor de universiteit. In 1983 promoveerde hij in de wetenschap. Tijdens zijn studie biologie aan de Universiteit van Gent was hij van 1985 tot 1987 een academische gastonderzoeker bij de afdeling Zoölogie van de Universiteit van Oxford. In die tijd legde hij zich vooral toe op evolutionaire biologie. Daarna werd hij in 1987 wetenschappelijk redacteur voor het tijdschrift Knack. Dirk Draulans stimuleert het grote publiek om kennis te maken met sociobiologie.