...

David Cantens – Veertig

David Cantens stelt nieuwe single voor

David Cantens 42, Sint-Niklaas kennen velen als acteur, vooral vanwege zijn rol als “Jonas”, een voormalige gedetineerde op zoek naar sociale status in de vtm-serie “Familie”. Daarnaast heeft David rollen in films als tv-series “Aspe”, “De Luizenmoeder”, “Marsman”, “Feeling For Tumor” en “Brabançonne”. Naast acteren is muziek maken ook een uitlaatklep voor deze duizendpoot. Hij heeft verschillende succesvolle singles uitgebracht, maar met zijn nieuwe single “Veertig” waagde hij de sprong om een ​​heel persoonlijk nummer te maken. De single “Veertig” werd ongeveer 2 jaar geleden tot stand. “Ik liet het nummer met trillende knieën aan mensen om me heen horen.

David Cantens Veertig

40e verjaardag een symbolische mijlpaal

Dankzij de positieve reacties op de tekst dacht ik: ‘Misschien is het tijd om er iets mee te doen'”, zegt David. Op 22 oktober 2020 op die dag viert David Cantens zijn 40e verjaardag. Een symbolische mijlpaal, maar wel één die aanzet tot reflectie op het leven. Het is alsof het leven zegt: “Leg de speelkaarten neer, schud om nieuwe en betere kaarten te krijgen”. Het is ook een periode voor David waarin veel dingen drastisch veranderen. Om dit probleem op te lossen, schreef hij zijn gedachten op, de nieuwe single “Veertig” is daar het resultaat van. “De titel heeft een beetje onthuld, maar het is echt een heel persoonlijk nummer geworden”, zegt David.

Een bepaald niveau van onzekerheid

“Ik heb gemerkt dat veel mensen in mijn omgeving een bepaald niveau van onzekerheid hebben over die leeftijd. Ze herkennen zichzelf in deze onzekerheid, maar ze denken er niet veel over na. Ik vraag mezelf af: “40-jarige Wat betekent het eigenlijk? “Een zin in een lied is voor mij bijna een ervaring; een inspirerend woord, een statement of een idee. In dit lied zing ik over loslaten, maar ook over vasthouden. Ik nam de inspiratie over van de teksten van Toon Hermans of Stef Bos. Ze durven ook wel eens over de minder prettige kant van het leven te schrijven, en daar halen mensen toch een soort troost uit. Op die manier probeer ik alle aspecten van het leven te bezingen”.

‘Veertig’, de nieuwe single van David Cantens, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.