...

De beste liedjes en muziek van alle Harry Potterfilms komen naar de stad Gent!

Liedjes en muziek van alle Harry Potterfilms komen naar de stad Gent G

De beste liedjes en muziek van alle Harry Potterfilms komen naar de stad Gent!

The best music of all Harry Potter films & more with the Magical Symphonic & Philharmonic Film Orchestra and a special guest from the films!

“Heksen, toverstokken en tovenaars” – De bekroonde filmmuziek van een van de meest succesvolle franchises in de filmgeschiedenis komt nu als een unieke concertavond naar stad Gent met een originele acteurs, stersolisten, koor en symfonisch orkest.

Voor de Harry Potter-films is geweldige muziek gecomponeerd door de beste artiesten. Al deze liedjes zijn te beleven in Gent en daarom is het een geweldige plek om te bezoeken. De bekroonde filmmuziek van een van de meest succesvolle filmfranchises uit de geschiedenis komt naar Gent op een unieke concertavond met stersolisten, een originele acteur en koor. Daarnaast is er op dit evenement een symfonieorkest.

Het internationale filmmuziekconcert “Lord of the Rings & Hobbits Concert” en “The Magical Music of Harry Potter” komen op 2 oktober (2022) naar Gent en spelen in Capitole om respectievelijk 15:30 en 20:00 uur.

Een van de gebroeders Wemel uit Harry Potter, Chris Rankin, komt naar de stad Gent met deze internationale filmmuziekconcerten

De show zal de beste muziek presenteren van Harry Potter and the Cursed Child, dat vele prijzen heeft gewonnen. Het zal ook muziek presenteren van viervoudig Oscar-winnende componisten Patrick Doyle, Nicholas Hooper, John Williams en Alexandre Desplat. De aanwezigen zullen enkele van de belangrijkste momenten in de muziekgeschiedenis van Harry Potter ervaren.

De favoriete persoon van het publiek van het Harry Potter-universumconcert is meestal een lid van de acteergroep van de familie Wemel. Maar ook andere sterren in de Harry Potter-franchise staan ​​bekend als headliner. Deze beroemdheden delen verhalen over hun avonturen en relaties in de toverwereld; deelnemers kunnen ook unieke licht- en lasereffecten ervaren plus een ongelooflijke geluidsdimensie. Het concert zal Harry Potter-fans gegarandeerd een beetje spanning bezorgen. Het zien van de ongelooflijke beelden en magische effecten zal hun hart een beetje sneller doen kloppen.

John Williams (“Star Wars”, “ET”, “Indiana Jones”, “Jurassic Park”) componeerde de muziek voor de eerste drie films, zoals het beroemde “Hedwig’s Theme”, de rode draad van de Harry Potter-films, en “Double Trouble”, het klassieke Hogwarts-motief met een kinderkoor, evenals het grappige “Tante Marge’s Waltz” en “Heksen, toverstokken en tovenaars”.

Titels als “Hogwarts Hymn” van Patrick Doyle, uit de vierde Harry Potter-film, herinneren aan de publiek van de mysterieuze en duistere wereld van het Toverschool Toernooi. Nicholas Hooper heeft “Dumbledore’s Farewell” gecomponeerd voor de vijfde en zesde Harry Potter films. Hij hielp de Harry Potter-muziek vorm te geven en te laten rijpen. Alexandre Desplat creëerde “Lily’s Theme” en componeerde de muziek voor de laatste twee afleveringen van de filmreeks – een grootse en onvergetelijke finale en muzikale ervaring.

The Magical Symphonic & Philharmonic Film Orchestra & Choir

De prachtige filmmuziek wordt uitgevoerd door The Magical Symphonic & Philharmonic Film Orchestra & Choir, dat speciaal is gemaakt voor deze Potter-concerten, op deze tour – ondanks de oorlog – samenwerkt met een nationaal Oekraïens Staatsorkest.

“Het Academisch Khmelnitsky Philharmonisch Symfonie Orkest”. Gemaakt in 2001 en geleid door chef-dirigent en geëerd Art Worker van Oekraïne, Sergiy Leonov.
Het orkest heeft de harten van vele luisteraars van klassieke muziek weten te winnen. Het wordt vaak geprezen om zijn coherente en gebalanceerd geluid en bekend om zijn succesvolle samenwerking met de toonaangevende dirigenten en solisten uit Oekraïne en het buitenland. Het orkest komt uit het westen van Oekraïne en treedt op
een breed repertoire uit verschillende muzikale tijdperken, met een speciale focus op Oekraïense componisten.

Het repertoire omvat symfonieconcerten en operavoorstellingen zoals Puccini’s “Tosca”, Mozarts “Magische Fluit” en Strauss’ operette “Die Fledermaus”. Naast het uitvoeren van klassieke muziek op het hoogste niveau, neemt het orkest deel aan meerdere rockmuziekprojecten – van “The Best of Rock” tot “Legends of Rock”. Onder de supervisie van Honored Artist of Ukraine, Sergey Rabiychuk, het werkte samen met world bekende zangers en presenteerde muziek van Bon Jovi, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Koningin en de schorpioenen. Rabiychuk heeft meer dan 200 transcripties geschreven voor de Academisch Khmelnitsky Philharmonic Symphony Orchestra. Hij deed ook mee als arrangeur in de populaire tv-shows “Star+Star” en “People’s Star”, en was de hoofdrolspeler dirigent van “Berlin Military Tattoo” in Duitsland.

DE SPECIALE “WEASLEY” STERGAST – CHRIS RANKIN!

Chris Rankin schreef een brief toen hij nog maar 16 jaar oud was in de hoop een auditie te krijgen voor een rol in de Harry Potter-filmfranchise. Sindsdien wordt hij wereldwijd erkend als Percy Wemel. Onlangs is hij achter de camera gaan staan ​​om te helpen bij het coördineren van vele high-end tv-producties. Enkele van zijn recente werk zijn A Discovery of Witches van Sky en Bad Wolf, Downton Abbey van ITV en Carnival, The Bastard Executioner van FOX, Atlantis van de BBC en Urban Myth, en Dad, dat werd genomineerd om deel uit te maken van de Cardiff International Filmfestival van 2020.

Chris gebruikt zijn blog vaak om zijn liefde voor muziektheater, honden en LGBTQ+ te bespreken. Hij is een hondenliefhebber, reisliefhebber en supporter van Transfigure Adoption. Naast schermprojecten blijft Chris de Brecon Little Theatre-groep leiden in live optredens. Hij is ook vaak in pantomime verschenen. Naast deze verplichtingen is Chris een frequente deelnemer aan fangerelateerde evenementen, waaronder de grootste franchises ter wereld en de kleinste festivals.

Het internationale filmmuziekconcert “Lord of the Rings & Hobbits Concert” en “The Magical Music of Harry Potter” komen op 2 oktober (2022) naar Gent en spelen in Capitole om respectievelijk 15:30 en 20:00 uur.

Een van de gebroeders Wemel uit Harry Potter, Chris Rankin, komt naar de stad Gent met deze internationale filmmuziekconcerten

De beste liedjes en muziek van alle Harry Potterfilms komen naar de stad Gent g

De beste muziek uit de films in concert met een stergast, symfonisch orkest en koor / Oscar-winnende muziek van Howard Shore, Annie Lennox, Enya, Ed Sheeran en de nieuwe Amazon-serie “The Rings of Power”!

Lord of the Rings en Hobbits