...

Femke Verschueren maakt musicaldebuut

Femke Verschueren in Kamp Delta

Femke Verschueren maakt musicaldebuut en speelt hoofdrol in gloednieuwe musical ‘Kamp Delta’ MNM-presentator Wanne Synnave schrijft script, muziek en regisseert  Vanaf 28 oktober 2022 in Zuiderpershuis Antwerpen. Na het succes van de “School of Rock” vorig seizoen, maakt het Singing Factory koor Melodia (14-17 jaar) opnieuw een comeback in een volwassen muzikale compositie. Het script en de muziek voor de nieuwe musical “Kamp Delta” is geschreven door MNM-presentator Wanne Synnave. (o.a. script ‘Magdalena’ en ‘November ‘89’), die ook de regie op zich neemt, vloeide het script en de muziek voor deze gloednieuwe musical ‘Kamp Delta’.

Kamp Delta

Kampleidster “Jax”

Naast de jongeren in zowel hoofdcast als ensemble, ook een in het oog springende musicaldebutante. Actrice en zangeres Femke Verschueren (22), o.a. bekend als Elke Gevaert in de VTM-telenovelle ‘Lisa’, maakt voor het eerst haar opwachting in een musical. En dit als steunpilaar van de kampleidster “Jax” Een van de personages … Kamp Delta neemt je mee naar de toekomst en zie hoe de mensen van 2099 omgaan met de oorlog en te overleven. Helaas is dit op dit moment ook een pijnlijk onderwerp. Productiehuis The Singing Factory opent vanaf vrijdag 28 oktober 2022 de deuren van het Antwerpse Zuiderpershuis voor “Kamp Delta”. Tickets en info: singfactory.be.

Femke Verschueren (Jax)

Het verhaal

‘Kamp Delta’ neemt je mee naar de wereld zoals die is in het jaar 2099. In die wereld, althans wat daar van over blijft, want het is acht jaar nadat de aarde aan z’n einde kwam, zijn de inwoners van Kamp Delta ervan overtuigd dat zij de enige overlevenden zijn. Dat is buiten de drie nieuwkomers (Lexi, Amy, Max) gerekend, die met hun aankomst in het kamp, het leven en het wereldbeeld van de inwoners compleet op zijn kop zetten. In deze pakkende productie, vertolkt door jong en meer ervaren talent, en ondersteund door muziek van een fantastische liveband, wordt het publiek meegevoerd naar een wereld die (nog) niet bestaat. Deze meeslepende voorstelling toont hoe mensen in de toekomst omgaan met oorlog en de drang om te overleven. Helaas ook in 2022 weer een pijnlijk actueel thema.

Femke Verschueren en Wanne Synhave

 

Musical-nieuwkomer Femke Verchueren

Tussen de hoofdcast en het jonge melodieuze geweld goed vertegenwoordigd in het ensemble, is er ook musical-nieuwkomer Femke Verchueren (22), die meteen een van de hoofdrollen weet te bemachtigen als kampleidster “Jax”. Femke weet als geen ander hoe spannend het is om als jong meisje op het podium te staan. Na het winnen van de nationale kwalificaties op 11-jarige leeftijd, won ze de zevende plaats voor haar land in 2011’s “Junior Eurosong” met het nummer “Een Kusje Meer”. Femke is tegenwoordig bijna elke dag op tv te zien, want naast haar zangcarrière speelt de altijd stralende brunette “Elke Gevaert” in de succesvolle VTM tv-roman “Lisa”.

Hoofdcast

Naast Femke Verschueren mogen ook de 16-jarige Mauro Janssens uit Merksem (Luca), Emilie Elisabeth (17j, Mechelen) als Lexi, Thomas Baart (16j, Anzegem) als Finn, de 17-jarige Xan Tonnelier uit Laarne (Kai), Lotte Villays (16j, Wilrijk) als Noah, Mathias Van Cauwenberghe (16j – Aalbeke) in de rol van Dante en ook de 15-jarige Bo Elisabeth uit Mechelen – zus van Emilie (Lexi) – die in de huid van Cleo kruipt, zich opmaken voor een rol in de hoofdcast.

Kamp Delta Hoofdcast

Ensemble

Antwerpen
Anaïs Smeets (Brasschaat – °2006), Aurelia-Luna Vittiglio (Hemiksem – °2007), Coumba Thiam (Deurne – °2005), Eline Van Meirvenne (Zwijndrecht – °2006), Fee Hannes (Olen – °2007),  Kiran Vanhees (Kalmthout – °2007), Laura Bosmans (Schoten – °2006), Lilith Coolen (Lint – °2008), Marieke Van Waes (Edegem – ° 2008), Merel Carracillo (Puurs-Sint-Amands – °2007), Mona Theuwissen (Antwerpen – °2006), Nanou Vermeulen (Deurne – °2005), Noah Apers (Hemiksem – °2006), Oona Dierckx (Rijmenam – °2008), Thijs Joppen (Vosselaar – °2005), Zoja Dobrovolskaya (Edegem – °2007)

Oost-Vlaanderen
Helena De Reu (Kruibeke – °2009), Levi Van Overtveldt (Beveren-Waas – °2007), Noah Jolie (Scheldewindeke – °2007), Seppe Cromphout (Meerbeke – °2005), Stiene Huylebroeck (Moerzeke – °2005), Zuri Bukuru (Lokeren – °2008)

Vlaams- Brabant
Fleur Dehandschutter (Bellingen – °2005)

Waals-Brabant
Chaya Van Mol (Ittre/Halle – °2007)

Creatives
Script, muziek en regie: Wanne Synnave
Arrangementen: Lucas Heytens
Choreo: Matthew Michel / Baptiste Vuylsteke
Koorleiding: Tinne De Groot
Repetent: Ronny Plovie
Liveband o.l.v. Charles Vanden Broucke

‘Kamp Delta’ speelt vanaf 28 oktober tot en met 13 november 2022 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Tickets & infosingingfactory.be.