...

RENT In Première

RENT afgelopen vrijdag in Première

“How do you document real life, when real life is getting more like fiction everyday” Vrijdagavond ging de Vlaamse versie van de rockmusical RENT in première. Deep Bridge maakte er met Stany Crets (regie) en Oonagh Jacobs (choreografie) een heus spektakel van. De opstart van de musical werd gemaakt in 2021, tijdens de Corona pandemie. Deep bridge wou jonge talenten (die net afgestudeerd waren) de kans geven zich ondanks de pandemie toch te ontwikkelen en te kunnen optreden in een grote productie.

RENT hoogteverschillen

Jong talent werd goed gekozen

Het jonge talent dat voor deze voorstelling gecast is is onvoorstelbaar goed. Het lijkt alsof deze performers de voorstelling al jaren uitvoeren. Daarnaast is de locatie en het decor enorm goed gekozen en gemaakt. De blik fabriek is bij uitstek dé ideale setting voor deze top voorstelling. De musical bestaat uit scènes die zich op verschillende plaatsen afspelen, en hierbij is heel goed gebruik gemaakt van het decor.

decorstukken zoals een auto, ziekenhuisbed

Door te werken met trappen, hoogteverschillen etc. wordt het effect gecreëerd dat de toeschouwer bij elke scène duidelijk een onderscheid kan maken waar deze zich afspeelt. Zelfs de minieme decorstukken (zoals een auto, ziekenhuisbed,…) laten heel goed zien op welke plaats we ons bevinden in het verhaal. Ook heeft elk lid van het ensemble zijn/haar eigen moment. Niet enkel de leden van de hoofdcast hebben tekst en vallen op.

RENT decor

Hoogteverschillen in decor

Iedere acteur die op het podium staat draagt bij aan de gehele voorstelling. Door opnieuw gebruik te maken van de hoogteverschillen in decor valt ook elk castlid op en maakt deze altijd een deel uit van het geheel. Door dat men overal rond het podium zitplaatsen heeft zie je ook op elk moment wat er gebeurt. Ook hier zie je de acteurs overal wel. Ze verplaatsen zich ook de hele tijd waardoor het niet uitmaakt waar je zit.

RENT cast

een rollercoaster van emoties

De voorstelling neemt je mee door een rollercoaster van emoties en raakt je recht in je hart. Het thema van de voorstelling is (helaas) vandaag de dag nog altijd actueel. Je leeft de volledige voorstelling mee met de acteurs waardoor het erg jammer is wanneer de voorstelling afgelopen is. Kortom: Deep Bridge heeft met zijn jonge cast, originele setting en emotionele verhaal recht in de roos geschoten. Deze musical blijft je voor altijd bij, wees daar maar zeker van!

Marjolein met Stany Crets

(Onze verslaggeefster Marjolein met regisseur Stany Crets)

Meer foto’s: klik hier

 

Tekst: Marjolein Bosch.

Foto’s: Vanessa Decuypere.

Creatives
Muziek, script & liedteksten: Jonathan Larson
Arrangementen: Steve Skinner
Origineel concept & aanvullende songteksten: Billy Aronson
Music Supervisor & aanvullende arrangementen: Tim Weill
Dramaturg: Lynn Thomson
Regie: Stany Crets
Vertaling: Daniël Cohen
Choreografie: Oonagh Jacobs

Praktisch
‘RENT’
Vanaf 22 september
Blikfabriek – Krugerstraat 232 – 2660 Antwerpen (Hoboken)
165min. incl. pauze
Adviesleeftijd: vanaf 12 jaar
Tickets & info: deepbridge.be