...

Top 3 beste crypto’s voor 2022

cryptocurrency

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Top 3 beste crypto’s voor 2022

Als investeerder in crypto is en blijft natuurlijk altijd die ene prangende vraag, welke cryptocurrency gaat stijgen? Waar bij veel mensen de kennis niet veel verder reikt dan de Bitcoin, zijn er natuurlijk daarnaast nog duizenden andere potentiële munten, ook wel Altcoins genoemd die kunnen zorgen voor prachtige rendementen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je in deze enorme berg met allerlei verschillende munten juist die munten weet te vinden die ervoor zorgen dat ook jij net als vele anderen ook een mooi rendement weet te behalen? Om je een eindje de goede weg op te helpen, hebben we de top 3 beste crypto’s voor 2022 voor je op een rijtje gezet.

1. Cardano

Wanneer we gaan kijken naar de crypto koers van verschillende munten, dan zien we dat de Cardano, ook wel afgekort onder de ticker ‘ADA’ bekend staat als één van de bekendste en ook populaire crypto’s. Logisch, want dit is één van de weinige cryptocurrencies die op basis van onder andere wetenschappelijke feedback is ontwikkeld. Je kunt ADA als het ware zien als een concurrent van Ethereum. Die daarnaast net als de Bitcoin bij één van de bekendere crypto’s behoort.

2. Stellar

Een andere populaire munt dat is stellar, ook wel bekend als Lumen met de ticker ‘XLM’. Ook deze munt maakt gebruikt van de welbekende blockchain technologie en heeft als doel om verschillende financiële instellingen met elkaar te verbinden. Waar bij veel andere crypto’s gebruik wordt gemaakt van de zogeheten ‘mining’ techniek om transacties te bevestigen en te valideren, gebruikt stellar FBA, ook wel Federated Byzantine Agreement genoemd.

3. Solana

Last but not least is Solana, afgekort als ‘SOL’. Deze crypto richt zich voornamelijk op het snel kunnen verwerken van transacties, waardoor ze hopen op een wereldwijde doorbraak. Met maar liefst 65.000 transacties per seconde is Solana één van de crypto’s die de meeste transacties per seconde kan verwerken. Deze munt wordt gezien als de beoogde opvolger van Ethereum, Cardano en ook Polkadot.

Tot slot

Uiteraard zijn er naast deze 3 crypto’s nog veel andere crypto’s die een enorme potentie hebben. Wel is het altijd van belang om zelf je onderzoek te doen. De eventuele potentie betekent uiteraard niet altijd dat dit in de praktijk ook gebeurt. Zorg er dus voor dat voor je gaat investeren in Crypto, je weet wat de risico’s zijn en alleen belegd met geld dat je voor langere tijd kunt missen.

Disclaimer: Alle informatie op Belg.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.