...

Leive Vloms schenkt 15.000 euro

Leive Vloms (4e editie)

Leive Vloms (4e editie) schenkt 15.000 euro aan onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Op het terras van Bar Rustic op de Leuvense Oude Markt schonken de organisatoren van Leive Vloms, het muzikale volksfeest dat op vrijdag 5 augustus 2022 met de optredens van Margriet en Celien Hermans, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en Laura Lynn al voor de 4de keer plaatsvond op de Oude Markt, een cheque van 15.000 euro aan het Nationale MS Center Melsbroek voor het verdere onderzoek naar én de behandeling van de zenuwziekte MS (Multiple Sclerose).Tijdens het evenement hebben de aanwezigen een donatie van 15.000€ gedaan aan het Nationaal MS Centrum Melsbroek voor verder onderzoek en behandeling van multiple sclerose of MS. Daarnaast sprak Jan Heremans, een MS-patiënt, zijn dank uit aan iedereen die zijn geldinzamelingsactie heeft ondersteund. Dit omvatte het stadsbestuur van Leuven, evenals de lokale kroegeigenaren en -klanten die ondanks twee Corona-tekorten op rij evenementen bleven organiseren.

Leive Vloms overhandiging cheque 2022

Eén van de populairste avonden

Binnen Het Groot Verlof is Leive Vloms nog steeds één van de populairste avonden. Samen met deze cheque van 15.000 hebben de 4 edities ondertussen al bijna 62.000 euro opgehaald voor het verdere onderzoek naar MS. Volgend jaar vindt de 5de editie plaats op vrijdag 4 augustus 2023 en die wordt sowieso opnieuw bijzonder en uitgebreid gevierd. Leive Vloms is op vrijdag 5 augustus voor de vierde keer de bestemming van een goed gevulde Oude Markt in Leuven die opnieuw duizenden bezoekers trekt. Het nieuwe ‘Lekker Blijven Hangen’-record van Zomerhit-winnares Margriet Hermans en dochter Celien, was net als de optredens van Wim Soutaer & Charles Van Domburg en het gelegenheidsduet van schlagerkoningin Laura Lynn met Big Bill, één van de vele hoogtepunten. Naast de optredens vraagt ​​Leive Vloms ook aandacht voor de zenuwziekte multiple sclerose (MS), waarvoor al enkele jaren geld wordt ingezameld tijdens het evenement.

Tevreden met dit mooie bedrag voor MS onderzoek

Voor het vierde jaar op rij schenken organisator VZW Oude Markt Leuven, MS-patiënt en mede-initiatiefnemer Jan Heremans opnieuw een cheque van 15.000 euro aan het Nationaal SM Centrum in Melsbroek. “Veel gezinnen maken op dit moment een bijzonder moeilijke periode door de hoge energieprijzen, dus we kunnen alleen maar blij en dankbaar zijn dat we dit mooie bedrag weer hebben weten op te halen. Ik ben blij dat we het na een pauze van twee jaar weer hebben kunnen organiseren. Het was een drukke festivalzomer. Er was veel werk aan de winkel dus wederom kunnen we alleen maar tevreden zijn met dit mooie bedrag. Daar wil ik iedereen voor bedanken: sponsoren, vrijwilligers, VZW Oude Markt en iedereen die eraan heeft bijgedragen dat dit is gebeurd”, zegt Jan Heremans geëmotioneerd. Uittredend Leuvens schepen voor cultuur, toerisme en evenementen Denise Vandevoort sprak ook enthousiast namens het stadsbestuur: “Ik heb net tegen Jan gezegd dat het belangrijk is dat dit verhaal doorgaat: mensen leren het nu pas goed kennen.

De cafébazen op de Oude Markt bedanken

Ze ontdekken dat het ook zo’n gezellige avond is op de Oude Markt met Vlaamse muziek en vooral een geweldige gezellige sfeer. Ik ben blij dat wij daar als stad ook achter staan, zowel logistiek als qua bereikbaarheid. We hebben het gedaan met alle evenementen van afgelopen zomer, maar zeker met die waar Jan een boegbeeld is. Zo kan iedereen dit prachtige evenement meemaken. Ik vind het zelf leuk en zal er volgend jaar zeker weer bij zijn in een andere hoedanigheid.” “We kunnen alleen maar dankbaar zijn dat we het weer hebben laten gebeuren. Naast de vele mensen die betrokken zijn bij het verhaal, zowel voor als achter de schermen, wil ik in het bijzonder ook de cafébazen op de Oude Markt bedanken. Na twee zware coronajaren waren ze de eersten die opnieuw meestapten in dit verhaal en het actief mee ondersteunden”, zegt Erik De Rop namens mede-organisator VZW Oude Markt.

 Tom Meurrens van het Nationaal MS Centrum Melsbroek

Hoofdarts Tom Meurrens van het Nationaal MS Centrum Melsbroek nam de cheque van Leive Vloms weer dankbaar in ontvangst. “Ik vind dat ongelofelijk en zeker in deze tijden. Het is voor iedereen lastig en zeker voor de mensen met MS. We geven geld uit aan onderzoek. Mensen die in ons centrum werken, kunnen initiatieven nemen en een fonds vragen voor geld om deel te nemen aan projecten. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De wetenschap gaat vooruit. Het is een ziekte die we beter onder controle krijgen met medicatie en revalidatie. Er wordt vooruitgang geboekt, maar we hebben het nog steeds over ‘remmen’, niet over oplossen. Het is iets dat blijft, dus dit soort activiteiten en initiatieven helpen ons enorm.”

Logo Leive Vloms

Gecumuleerd heeft Leive Vloms de voorbije 4 edities bijna 62.000 euro opgehaald. Op vrijdag 4 augustus 2023vindt de 5de , jubileumeditie plaats op de Leuvense Oude Markt. De line-up wordt in de loop van komend voorjaar bekendgemaakt.