...

Leive Vloms 2022 een succes

Leive Vloms de vierde editie

Leive Vloms de vierde editie was weer een succes. Leive Vloms maakte vrijdagavond een comeback op de iconische Oude Markt in Leuven na een verplichte coronapauze van twee jaar. Naast de sfeermaker van Goe Getapeseid, die met aangepaste meezingers er vroeg de stemming in brachten. Daarna was het de beurt aan Margriet Hermans voor haar nieuw onofficieel wereldrecord “Lekker Blijven Hangen”. Laura Lynn zong een duet met hét Leuvense icoon Big Bill (Ene me Hesp of ene me Kees) en tenslotte zorgden Wim Soutaer en Charles Van Domburg voor een feestelijke afsluiter. Net als de voorbije edities werd er ook nu weer geld opgehaald voor het onderzoek naar en de behandeling van de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS). Mede-initiatiefnemer en MS-patiënt Jan Heremans klonk na afloop tevreden: “Het was gezellig druk en de reacties tussen het publiek waren unaniem positief. Meezingen met de liedjes en artiesten van bij ons valt nog steeds in de smaak.”. Het bedrag dat er dit jaar werd ingezameld voor MS maken de organisatoren bekend tijdens Leuven Jaarmarkt, begin september.

Leive Vloms 4e editie Margriet en celien Hermans

Eén groot volksfeest

Eén groot volksfeest, dat is wat organisatoren VZW Oude Markt samen met mede-initiatiefnemer Jan Heremans, de stad Leuven en diverse sponsoren in gedachten hadden én wat ze vrijdagavond, tijdens de 4de editie van Leive Vloms op de Leuvense Oude Markt, ook effectief voor elkaar kregen. Nog voor de eerste optredens was het al gezellig druk en werd er vlotjes meegedanst en gezongen met de opwarmers van Goe Getapeseid. Alle gastartiesten werden muzikaal begeleid door de New Bis Band. Na twee feestmedley’s mocht presentator Marc Pinte Margriet Hermans aankondigen. Sinds haar succesvolle deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ is Margriet hotter dan ooit. Met o.a. ‘Niets houdt me tegen’ en ‘Laisse rouler’ werd er vlotjes met de Kempense meegezongen. Ook de duetten met dochter Celien (o.a. ‘Samen leven’) waren een voltreffer. Met een recordpoging om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen tijdens ‘Lekker Blijven Hangen’, zorgde Margriet meteen voor het eerste hoogtepunt van de avond. “Amai. Wat was dat. Ik heb ze niet geteld, maar volgens mij moet dit hét grootste publiek zijn waar ik, samen met mijn dochter, deze zomer voor heb opgetreden”, zei de zangeres na afloop.

Ene mee Hesp of ene mee Kees

Met drie succesnummers, ‘1000 maal belogen’, ‘Jij doet de wolken verdwijnen’ en ‘De kusjesdans’, knalde Laura Lynn meteen op het podium. Net als haar eerste doortocht op Leive Vloms, had de West-Vlaamse er opnieuw overduidelijk zin in. Laura stelde tijdens haar optreden haar ‘nieuwe vriend’ voor: Big Bill. In filmpjes op sociale media stak het Leuvense icoon zijn bewondering voor Laura de voorbije dagen niet onder stoelen of banken. Het duo zorgde voor een stunt en bracht samen de Big Bill-klassieker ‘Ene mee Hesp of ene mee Kees’, een nummer dat luidkeels werd meegezongen. Voor de feestelijke afsluiter van deze 4de Leive Vloms, op een alweer volgelopen Oude Markt, werd er opnieuw een beroep gedaan op het feestduo Wim Soutaer & Charles Van Domburg. Voor Wim was het een spannende avond, want na een recente operatie aan z’n stembanden, was het de eerste dag dat hij weer op een podium stond. Het duo zorgde opnieuw voor een onvergetelijk optreden. Met de nodige feesthits en veel ambiance van Goe Getapeseid werd de avond om middernacht afgesloten.

Laura Lynn & Big Bill

 bedrag voor M.S wordt op 4 september bekend gemaakt

Blij dat we met Leive Vloms terug zijn en dat we, naast het feestelijke karakter en de optredens, opnieuw aandacht en centen konden ophalen voor het onderzoek naar en de behandeling van Multiple Sclerose. Mensen konden een vrije bijdrage geven. Voor het eerst werkten we ook met QR-codes. Tijdens het evenement kon je op de Oude Markt ook op de foto met enkele figuren, een actie die ook in de smaak is gevallen en heel wat centjes opleverde”, zegt mede-initiatiefnemer Jan Heremans. Het bedrag dat er dit jaar voor MS werd ingezameld wordt begin september, tijdens de Leuvense Jaarmarkt, bekendgemaakt. “Namens VZW Oude Markt willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de geslaagde, 4de editie van Leive Vloms. Het stadsbestuur, de sponsoren en de mensen op de Oude Markt, waardoor we opnieuw een gratis editie konden organiseren en centen ophalen voor MS. We kunnen alleen maar tevreden zijn over het vlotte verloop van de avond. Iedereen die erbij was, genoot zichtbaar en dat doet ons ontzettend veel deugd. We kijken nu al uit naar het vervolg”, zegt Erik De Rop namens organisator VZW Oude Markt.

Leive Vloms slotpodium

Foto’s: House Of Entertainment.