...

Wim Soutaer keert terug

Wim Soutaer zijn comeback

Wim Soutaer keert terug en Leive Vloms organiseert een recordpoging met Margriet Hermans en kent de ontknoping van Laura Lynn haar muzikale romance. Op vrijdag 5 augustus 2022 kan je op de iconische Oude Markt van Leuven terecht voor de vierde editie van Leive Vloms, een gratis muzikaal feest dat opnieuw geld inzamelt voor onderzoek en behandeling van multiple sclerose. Naast de dj-artiest van Goe Getapeseid kijken we uit naar gastartiesten optredens van de band New Bis. Ook Charles Van Domburg en Wim Soutaer die onlangs een stembandoperatie heeft ondergaan zijn aanwezig, samen met de zeer populaire Margriet Hermans en dochter Celien. Margriet probeert een onofficieel wereldrecord op de oude markt van Leuven te halen door haar populaire “Lekker Blijven Hangen”-beweging met zoveel mogelijk mensen uit te voeren.

Leive Vloms Margriet Hermans

Schlagerkoningin Laura Lynn

Daarnaast is er een optreden van schlagerkoningin Laura Lynn, die dagenlang werd gevolgd door het Leuvense muziekicoon Big Bill, bekend van zijn lokale klassieker “Ene me Hesp of ene me Kees”. Net als voorgaande jaren zorgen organisator VZW Oude Markt en medeoprichter Jan Heremans ervoor dat Leive Vloms vrijdagavond weer voor iedereen open is. Voor mensen met een handicap is er een grote ruimte voorzien voor het podium met directe toegang vanaf Parijsstraat, inclusief OHL’s parkeerplaats en shuttlebus. Voor meer informatie over deze actie en Leive Vloms, bezoek www.leivevloms.be. Via plaatselijke tonnen of met een QR-code worden er opnieuw vrijblijvend centen opgehaald voor MS. “Ik ben heel blij dat ik met mijn eigen ogen heb kunnen zien wat voor schitterend werk er hier wordt geleverd in de behandeling en het onderzoek naar MS”, zegt artieste Margriet Hermans, die samen met haar dochter Celien de voorbije week een bezoek bracht aan het Nationale MS Centrum Melsbroek.

Leive Vloms Laura Lynn

Margriet Hermans en dochter Celien

Het duo kreeg er van hoofdarts Tom Meurrens en Jan Heremans, de mede-initiatiefnemer van Leive Vloms die zelf ook getroffen werd door de zenuwziekte, een uitgebreide rondleiding en kon er met eigen ogen zien dat de bijna 50.000 euro die Leive Vloms de voorbije 3 edities ophaalde op de Leuvense Oude Markt en omstreken, goed werden besteed. Nu vrijdag zijn moeder en dochter mee de blikvangers op de nieuwe editie van het gratis muziekfeest, dat opnieuw geld inzamelt voor MS. Om 19u00 starten de entertainende dj’s Goe Getapeseid. Eén uur later start de New Bis Band, met om 20u30 het gastoptreden van Margriet en Celien Hermans. “Iedereen moet vroeg komen, want we willen met zoveel mogelijk mensen samen de bekende ‘Lekker Blijven Hangen’-move doen tijdens het liedje. Het zou tof zijn mochten dat een nieuw, officieus wereldrecord opleveren”, zegt Margriet met een stevige lach en knipoog.

Charles Van Domburg en Wim Soutaer

Na Magriet en Celien is het de beurt aan schlagerkoningin Laura Lynn, die er al voor de 2de keer bij is op Leive Vloms. In de gesmaakte filmpjes die via de Facebookpagina van de organiserende VZW Oude Markt gretig werden bekeken en gedeeld, peilde Leuvengenieter Luc Ponsaerts bij de West-Vlaamse naar haar kennis van het Leuvens. Opmerkelijk was ook de muzikale romance die er de voorbije dagen is ontstaan tussen Laura Lynn en het Leuvense, muzikale icoon Big Bill, bekend van de klassieker ‘Ene me Hesp of ene me Kees’. In september wordt hij 72 en een ontmoeting met Laura Lynn ziet hij zitten. “Ik ken da maske nie, maar ik wil haar zeker leren kennen”, liet de zanger de voorbije dagen optekenen in de filmpjes. Tot slot is het ook uitkijken naar het duo Charles Van Domburg en Wim Soutaer. Deze laatste maakt na een operatie aan z’n stembanden zijn comeback op het podium. Na het zwijgen van de voorbije dagen en de nodige rust, mag Wim weer full-force zingen en daar gaat hij tijdens hun optreden met de New Bis Band volop van genieten.

Oude markt Leive Vloms Wim Soutaer & Charles van Domburg

Onderzoek en de behandeling van MS

Dankzij de steun van de VZW Oude Markt, het Leuvense stadsbestuur en diverse sponsoren is de 4de editie van Leive Vloms morgenavond opnieuw gratis voor het publiek. Via de tonnen bij de toegangswegen of met een QR-code kan je naar goede gewoonte geld storten voor het onderzoek en de behandeling van MS. “MS-patienten weten wat het is om naar evenementen te gaan. Meestal belanden mensen met een handicap of beperking ergens op een verloren plaats, waar ze niet goed het concert kunnen volgen. Er is ook weinig begeleiding voor, na en tijdens het concert. Wij proberen dit zo goed mogelijk te verhelpen door een grote plaats voor het podium te voorzien. Via de Parijsstraat is er rechtstreeks toegang. We verzien ook parkeerplaatsen en vervoer, vlakbij OHL. Er is plaats voor 1 begeleider. De plaatsen zijn beperkt, dus voorinschrijven is handig. Op de website www.leivevloms.be vind je hierover meer informatie”, klinkt het bij de organisatie.

Affiche Leive Vloms 2022