...

Dylan ( 22 jaar, Hoeilaart) lanceert debuutsingle ‘Contigo’

Dylan 22 jaar uit Hoeilaart

Dylan ( 22 jaar, Hoeilaart) lanceert veelzijdige debuutsingle ‘Contigo’: een combinatie van Engels, Spaans én Frans. Op vrijdag 8 juli bracht Dylan Van Moer, 22, uit Hoeilaart, zijn nieuwe nummer “Contigo” uit onder de artiestennaam “Dylan”. Sinds anderhalf jaar werkt hij aan zijn solocarrière. Niet alleen muzikaal, maar ook in zijn videoclips ging hij creatief aan de slag. Zijn grootste passie is al jaren muziek, maar hij is ook student bedrijfskunde. Een opleiding die zijn creatieve brein op de proef stelde. Ook is hij is een ambitieuze man met een sterke focus op vooruitgang. “Het moet vooruit”, zegt hij lachend. “Ik ben al een tijdje bezig met muziek. Mijn muziekverhaal begon in het basisonderwijs. In de gymles kwamen mensen van het plaatselijke koor onze stemmen testen. Kort daarna sloot ik me onverwachts aan bij het koor “Children’s Classics”.

Dylan Contigo

Engels, Spaans en Frans

Met dat koor heb ik onder andere opgetreden in het paleis te Laken. De hamvraag was natuurlijk: hoe kan ik mijn muziekcarrière professioneel nastreven? Het enige struikelblok is mijn niet-bestaande netwerk binnen de branche. Via mijn voetbalcoach, die toevallig in een boysband zat, leerde ik mijn huidige producer kennen. We timmeren nu al zo’n anderhalf jaar aan de uitbouw van mijn solocarrière. In die tijd heb ik geen originele/eigen nummers uitgebracht, maar ik heb wel wat covers op YouTube gezet”, aldus Dylan. Nu heeft Dylan zijn debuutsingle “Contigo” uitgebracht. “Mijn interesse in Spaanse muziek, met name het reggaegenre, is de laatste jaren flink gegroeid. Het is een genre dat mijn eigen vibe weerspiegelt, waar ik me echt kan in uiten. Ik dacht: waarom geen reggaenummer maken? Mijn nieuwe nummer is eigenlijk heel modern en dat vanuit een andere hoek omdat het een combinatie is van Engels, Spaans en Frans.

Er wordt veel geflirt

Mijn eerste gedachte was om het nummer volledig in het Engels te zingen, maar het deed me niet veel. Toen ik echter Spaanse woorden begon toe te voegen, kreeg ik een hele nieuwe sfeer, dus ik heb er uiteindelijk een Frans versie aan toegevoegd omdat ik fier ben op waar ik vandaan kom, Hoeilaart bij Brussel”, zegt de trotse Dylan. Het nieuwe nummer bevat ook een sterke clip, en daar is Dylan ook sterk in. Dylan heeft tot nu toe al zijn clips zelf geregisseerd. De natuur heeft me een creatief brein gegeven en dat gebruik ik gretig. Ik vind het erg leuk om scènes te bedenken voor mijn eigen video’s. Wat past er beter bij deze zomerse single dan een goede houseparty? Mijn plan was dus om een 30 à 40-tal mensen samen te laten komen om er een dik feestje van te maken. Natuurlijk zit er ook een verhaallijn in de clip. Er wordt veel geflirt, maar om te zien hoe de clip gaat, moet je kijken”, zegt Dylan lachend.