...

Johan Veugelers deelt ludieke boetes uit

Johan Veugelers deelde ludieke boetes uit

Johan Veugelers deelde met de Schlagerpolitie ludieke boetes uit op de Middelkerkse zeedijk! Toen de schlagerpolitie de afgelopen dagen wandelaars op de Middelkerkse dijk benaderde, waren ze verrast. Met zanger en accordeonist Johan Veugelers werd een grootschalig onderzoek naar collectieve meezinggehalte uitgevoerd. Maar liefst 35 mensen slaagden er niet in om voldoende mee te zingen met klassiekers als ‘Laat de zon in je hart’ of ‘Heb je even voor mij?’. Zij kregen een ludieke bekeuring die ze op vrijdag 15 of zaterdag 16 juli 2022 kunnen vereffenen in de Proximus Pop-Up Arena. Dat kan op vrijdag 15 of zaterdag 16 juli 2022, want daar vindt dan de 2de Zomereditie plaats van Het Schlagerfestival, met optredens van o.a. De Romeo’s, Christoff, Laura Lynn en Johan Veugelers. “Dit zagen we even niet aankomen”, begint de 17-jarige Bo De Wilde uit Middelkerke. Samen met haar vriendinnen genoot ze de voorbije week van een rustige avond op de zeedijk, toen ze onverwacht werd aangesproken door de Schlagerpolitie (zie foto).

Johan Veugelers Bo en vtirnfrn uit middelkerke

Controleerden ze o.a. het meezinggehalte en dansmoves

“Dat liedje bracht me even in paniek, maar gelukkig zaten mijn vrienden op het terras van de strandbar. Ze zagen meteen wat er gebeurde en kwamen me te hulp”, vervolgde ze lachend. In opdracht van de zomereditie van het Schlagerfestival, dat van 15 tot 16 juli 2022 plaatsvindt in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, controleerden ze o.a. het meezinggehalte en dansmoves van de wandelaars: “Het is belangrijk dat de stemmen goed opgewarmd zijn, maar dat de mensen ook voluit kunnen en durven meezingen met de liedjes”. Het doorzettingsvermogen, de passie en de kennis van de teksten worden door ons streng gecontroleerd. We hebben in totaal meer dan 50 mensen gecontroleerd, wat resulteerde in een spontane Polonaise en geweldige zangmomenten op de zeedijk. Helaas waren er nog zo’n 35 anderen en moesten we  een ludieke bekeuring geven omdat ze de tekst niet genoeg kenden of niet durfden mee te zingen.

Nog twee weken om hun kennis bij te spijkeren

Gelukkig hebben ze nog een twee weken om hun kennis bij te spijkeren en zich georganiseerd te houden volgens de feestregels van het Schlagerfestival. Voor sommigen zijn dit slechts kleine aanpassingen, maar anderen lopen nog steeds achter. Die gaan een sprintje moeten trekken als ze het nog willen halen.” Ook Louis Faingnaert (zie foto), die pas zes maanden in Middelkerke woont, kreeg een bekeuring: “Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk met Johan te zingen”. Toen hij zijn eerste noot op de accordeon speelde, herkende ik hem meteen, wat een fijne man. Ik dacht, als het zingen niet werkt, laten we dan een polonaise doen. Ik had al snel een paar voorbijgangers beet en tegen het einde van het lied was het al een mooie treintje. Dat was lachen en belooft ook voor Het Schlagerfestival. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, want zo’n feestje willen we echt niet missen.”

 Louis Faingnaert uit Middelkerke

Foto’s: House Of Entertainment.

De 2de Zomereditie van Het Schlagerfestival vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, met optredens van De Romeo’s, Christoff, Sasha&Davy, Laura Lynn, Swoop, Lindsay, Yves Segers, Johan Veugelers en Bart Kaëll. Tickets voor vrijdagavond en de laatste tickets voor zaterdagavond kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be.

Aankondiging Schlagerfestival zomereditie middelkerke 2022