...

Dit zijn de vloerentrends van dit moment

vloerentrends

Dit zijn de vloerentrends van dit moment

Een nieuwe vloer kan jouw woning een compleet andere uitstraling geven. Als je een nieuwe vloer nodig hebt voor in huis, heb je veel mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Als je het leuk vindt om met de tijd mee te lopen, kan het hierbij goed zijn om de vloerentrends van het moment te bekijken. Ben je hier benieuwd naar? Dan ben je hier op een goede plek. Wij zetten hieronder een aantal belangrijke vloerentrends van dit moment op een rijtje, om jou wat inspiratie te geven.

Houten vloer

Al jarenlang populair en ook dit jaar weer een blijvertje: de houten vloer. Natuurlijke elementen in huis zijn enorm trendy en een houten vloer past hier uiteraard perfect bij. Het heeft dan ook verschillende voordelen om voor een houten vloer in huis te kiezen. Zo is deze vloer tijdloos, waardoor je er voor een lange tijd van kunt genieten. Bovendien past het in ieder interieur en kan deze vloer de woning gezelliger maken. Houd er wel rekening mee dat het onderhouden van een houten vloer veel tijd kan kosten in vergelijking met andere soort vloeren. Houten vloeren zijn er in talloze soorten, waardoor de mogelijkheden hiermee eindeloos zijn. Een lichte houten vloer of juist een wat donkerdere: het is op dit moment allemaal hip. Als je een nieuwe vloer nodig hebt, is een houten vloer dus absoluut het overwegen waard. Niet voor niets is deze vloersoort al jarenlang ontzettend populair. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer en inspiratie op wilt doen voor onder andere houten vloeren, ben je bij Floorhouse Hasselt aan het juiste adres.

Een visgraat vloer

Een vloerentrend die je ook in gedachten kunt houden als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, is een visgraat vloer. Deze vloer is in de laatste jaren in een razend tempo heel geliefd geworden. Deze vloer zien we voorbijkomen in veel verschillende woonstijlen, waardoor het in diverse interieurs past. Dat deze vloer zo geliefd is de laatste tijd, is dan ook niet gek. Een vloer met visgraatpatroon kan jouw interieur namelijk een echte boost geven. Het geeft jouw woning niet alleen meer sfeer, maar ook een luxe, moderne uitstraling. Een visgraat vloer is vrij tijdloos en blijft naar verwachting ook de komende jaren nog on trend.

PVC-vloer

Deze vloersoort zien we de laatste jaren in steeds meer interieurs voorbijkomen en ook op dit moment is het dan ook nog heel populair. PVC-vloeren zijn er in talloze varianten, waardoor je hiermee echt alle kanten op kunt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een standaard PVC-vloer, maar zijn er ook varianten voor bijvoorbeeld een PVC-laminaatvloer of PVC-tegelvloer. Ook zijn de vloeren beschikbaar in diverse kleuren, waardoor je echt voor iets kunt kiezen dat je mooi vindt en dat binnen je woning past. Er zijn meerdere redenen om een PVC-vloer in huis te overwegen. Niet alleen heeft deze vloer vaak een moderne uitstraling, ook is deze vloersoort ijzersterk en heeft het weinig onderhoud nodig. De vloer is duurzaam, waterdicht en kan ervoor zorgen dat geluid gedempt wordt.

Een laminaatvloer

Deze vloerentrend kunnen we eigenlijk ieder jaar wel toevoegen aan het lijstje, want het is een vloersoort die populair blijft. Al jarenlang is deze vloer trendy en ook dit jaar is dat dus weer het geval. Dat door veel mensen gekozen wordt voor een laminaatvloer, is goed te begrijpen. De vloer heeft namelijk veel voordelen waar je van kunt profiteren. Een vloer van laminaat past in veel interieurs en woonstijlen. Daarnaast is het sterk, eenvoudig te onderhouden en is het plaatsen ervan binnen no time gebeurt. Wat we dit jaar vooral veel zien, zijn laminaatvloeren in een lichte kleur. Als je het leuk vindt om de laatste trends op te volgen, dan kan dit dus zeker iets zijn om over na te denken.

De vloerentrends van dit moment kunnen jou er wellicht bij helpen om de juiste vloer te kiezen. Lees je goed in over de verschillende vloersoorten, zodat je weet wat er allemaal te koop is. Weeg daarna de voor- en nadelen per vloersoort tegen elkaar af. Goed research doen is belangrijk, want een nieuwe vloer speelt een grote rol in je woning. Belangrijk is dat je een vloer kiest die zowel bij je wensen als bij je interieur past, dus doe er alles aan om dit te realiseren.