...

5 tips voor het aanschaffen van een rolgordijn

5 tips voor het aanschaffen van een rolgordijn

5 tips voor het aanschaffen van een rolgordijn

Wil je een rolgordijn kopen? Dat is alvast een goede keuze, toch zijn er nog vele opties waar je doorheen moet lopen. We helpen je alvast op werk met deze 5 tips voor het aanschaffen van een rolgordijn.

1. Kleur bepaalt de sfeer

Op basis van een plaatje in de browser of een kleine kleurenstaal is het lastig om te visualiseren hoeveel impact een gesloten gordijn heeft op de kamer. Zeker als je grote vensters hebt dan lijkt een rolgordijn op een extra wand. De sfeer in gesloten toestand kan compleet anders worden. De kleur speelt hier een grote rol in. Lichte kleuren reflecteren het omgevingslicht terwijl donkere kleuren juist het licht ‘absorberen’. Zeker als je met gekleurde verlichting werkt merk je dit verschil direct. Op een kleurenstaal kan felrood er mooi uitzien maar is dat nog steeds het geval als het een flink aantal vierkante meters betreft?

2. Kies per ruimte het beste rolgordijn

Moet je in iedere kamer rolgordijnen ophangen? Dit hoeft natuurlijk niet maar het is zeker een mogelijkheid. Als je houdt van uniformiteit dan zou je in iedere ruimte voor dezelfde stijl en kleur kunnen kiezen. Je kunt ook juist per kamer een unieke sfeer bepalen of kiezen voor specifieke kenmerken. Zo wordt er op slaapkamers en kinderkamers vaker gekozen voor verduisterende gordijnen dan in de woonkamer. Meer over rolgordijnen lees op de pagina van Somfy. Dit is dé specialist op het gebied van huisautomatisering en slimme raamdecoratie.

3. Maatwerk past beter

Er zijn budget rolgordijnen verkrijgbaar in de winkel met standaard maten. Als je geluk hebt dan passen die precies maar helaas klopt het vaak niet helemaal. Het is jammer als jouw nieuwe raamdecoratie licht doorlaat aan de randen of tegen de muren schuift. Rolgordijnen op maat via de gespecialiseerde dealer zullen wat duurder zijn maar dan profiteer je wel van raamdecoratie die precies past. Ook zul je advies krijgen in de winkel over de mogelijkheden en afwegingen waar je wellicht niet eerder bij stil hebt gestaan.

4. Goedkoper is op termijn duurder

Naast het feit dat goedkope rolgordijnen vaak niet precies passen, zijn ze ook meer aan slijtage onderhevig. Een bekend euvel aan goedkopere opties is een oprolsysteem dat stropt. Daar heb je vanaf het eerste moment last van en het gordijn zal hierdoor sneller slijten. Als je er nu voor kiest om wat geld te besparen en enkele jaren eerder de raamdecoratie moet vervangen dan ben je per saldo toch duurder uit. Daarnaast heb je jarenlang niet het gemak gehad van een luxere optie. Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen maar ga zeker niet automatisch voor de goedkoopste optie.

5. Smart home is niet de toekomst

Iedereen heeft het over huisautomatisering maar veel mensen hebben deze stap nog niet gezet. De website van Somfy laat duidelijk zien dat smart home niet de toekomst maar het heden is. Met slimme routers, sensoren en producten voor binnen en buiten kun je de woning direct slimmer maken. Dit heeft zeker impact op de keuze voor rolgordijnen. Dit is namelijk bij uitstek een product dat goed te automatiseren valt en een meerwaarde biedt voor het wooncomfort. Omdat dergelijke systemen modulair zijn kun je de smart home inrichten op jouw situatie en behoefte.
Pexels