...

Rouwboeket bestellen: hier moet je aan denken

Rouwboeket bestellen hier moet je aan denken

Rouwboeket bestellen: hier moet je aan denken

Het is heel wrang om bloemen uit te zoeken voor iemand die er niet meer is. Afscheid nemen doet pijn. Is ongelooflijk moeilijk. Maar wel noodzakelijk. Het is goed om afscheid te nemen. Nog één keer je respect en je liefde voor deze persoon te tonen. Dit kan op heel veel verschillende manieren, maar de meeste mensen gebruiken hier toch een rouwboeket voor. Bloemen zijn immers een universeel teken van liefde. Ze helpen je niet alleen afscheid te nemen van de overleden dierbare, maar ook om de (andere) nabestaanden een hart onder de riem te steken.

En hoe mooi is het als de bloemen op een uitvaart goed geregeld zijn? Als jouw dierbare onder een erehaag van rouwbloemen ligt? Uit teken van respect en liefde. Tegelijkertijd ook heel lastig om het juiste rouwboeket te vinden. Want waar moet je aan denken? Dit is (gelukkig) niet iets wat je dagelijks doet. Daarom enkele tips die het hopelijk een klein beetje ‘makkelijker’ maken.

Bloemen kiezen

Maar hoe kies je nu de juiste rouwbloemen? Het aanbod is tegenwoordig ongelooflijk groot. Denk hierbij goed na over de wensen van de overledene. Wat vond hij of zij mooi? Hield hij van rozen of juist niet? Welke kleuren waren favoriet? Gebruik dit om een persoonlijk boeket samen te stellen. In veel gevallen wordt deze informatie al gegeven op de rouwkaart.

Voor wie is het boeket bestemd?

Dit lijkt misschien een vreemde vraag. Je stuurt immers een rouwboeket omdat er een dierbare is overleden. Toch is het goed om hierover na te denken. Is het rouwboeket bedoeld om bij de kist te leggen? Of stuur je liever een sympathieboeket naar de nabestaanden. Dit boeket stuur je dus vooral om de nabestaanden een hart onder de riem te steken en in de verwachting dat zij deze mee zullen nemen. De bloemen worden dus niet bij de begraafplaats of op een veldje gelegd, maar ze zullen meegaan met de nabestaanden.

Er is niet heel veel verschil tussen een zogenaamd sympathieboeket of een rouwboeket. Het verschil is wel duidelijk te merken aan de tekst op de rouwlinten. Bij een sympathieboeket richt je je vooral op de nabestaanden. Bijvoorbeeld: ‘met oprechte deelneming, liefs…’, terwijl je bij een rouwboeket echt een laatste groet brengt aan degene die overleden is.

Geef de juiste datum en tijd door

Heb je met uiterste zorg een prachtig rouwboeket uitgekozen en kom je er op uitvaart tot je schrik achter dat het boeket niet op tijd is geleverd. Vreselijk als dit je overkomt. Daarom is het belangrijk dat je bij het bestellen van de rouwbloemen altijd tijdig de juiste datum én tijd van de uitvaart doorgeeft. Zo weet de bloemist precies wanneer het boeket geleverd moet worden. Bovendien zorgt hij of zij er dan ook voor dat de bloemen dan op hun mooist zijn. Zeker met warme dagen is dit goed om te weten. Wil je er echt zeker van zijn dat dit op tijd gebeurt? Geef dan een dag eerder aan.