...

Hoe maak je een bedrijf duurzaam?

Hoe maak je een bedrijf duurzaam

Hoe maak je een bedrijf duurzaam?

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Dit is niet geheel onlogisch, omdat we ook steeds beter weten wat wel en niet goed is voor mens en milieu. Natuurlijk willen bedrijven en ondernemingen ook bijblijven met de duurzaamheid en hun steentje hieraan bijdragen. Alleen hoe kun je het beste werken aan een duurzame onderneming of bedrijf? Hieronder lees je daar meer over!

Tip 1: Maak gebruik van zonnepanelen

Je ziet ze tegenwoordig overal. Op woningen, stukken land en dus ook bij bedrijven. Zonnepanelen zijn een goede oplossing om bezig te kunnen zijn met duurzaamheid. De zonnepanelen vangen namelijk het zonlicht op. Dit licht zetten ze om in energie, waardoor je als bedrijf daar weer gebruik van kan maken. Een bedrijf heeft hier veel baat bij, omdat ze dagelijks veel gebruik maken van elektrische apparaten die stroom nodig hebben.

Tip 2: Neem goede verlichting

Goede verlichting is voor een bedrijf erg belangrijk. Door de juiste verlichting te installeren kun je productiever te werk gaan. Hierdoor wordt het personeel actief en zullen ze hun doelen sneller behalen. Juist op de donkere dagen en de dagen waarop het sneller donker wordt, kan deze verlichting goed van pas komen. De keuze voor de verlichting is erg belangrijk. Zo kun je in een kantoorpand het beste kiezen voor wit licht. Hierdoor wordt het buitenlicht namelijk erg goed in nagebootst. Daarnaast kun je het beste Led verlichting gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan opbouwspots of TL verlichting. Wanneer je gebruik maakt van Led verlichting, zorg je voor ongeveer 90% minder energieverbruik in vergelijking met andere verlichting. Dit is dus erg goed voor de duurzaamheid. Daarnaast heb je veel opties waaruit je kunt kiezen, dus zeker een goed aspect om je aandacht op te richten.

Tip 3: Pak het openbaar vervoer

Vaak zit een bedrijf op een vaste locatie. Natuurlijk moet het personeel daar naartoe komen. Hierbij is het verstandig om het personeel zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te laten gaan. Je voorkom hiermee de extra uitlaatgassen die je anders zou hebben wanneer het personeel met de auto zou gaan. Daarnaast kun je met het openbaar vervoer makkelijk en snel op de locatie komen, dus is dit ideaal. Wanneer het echt niet anders gaat, kun je ook de keuze maken om het personeel met een elektrische auto te laten rijden. Door middel van de elektrische auto zorg je er ook voor dat je geen overbodige uitlaatgassen hebt. Daarnaast kun je de elektrische auto handig opladen met de natuurlijke energie van de zonnepanelen.

Tip 4: Zorg voor goede afvalbakken

Een makkelijke manier om bezig te zijn met duurzaamheid is het scheiden van afval. Je zit veel mensen dit doen in het huishouden, maar ook binnen bedrijven is dit een goede en daarnaast erg makkelijke manier. Door een simpele afvalbak met verschillende vakken te plaatsen op het kantoor of in het bedrijf, zorg je ervoor dat het personeel dit afval kan scheiden. Hiermee help je het bedrijf al een stukje verder naar een goede duurzaamheid en dat is natuurlijk wat je doel is.