...

Sasha & Davy, in fluo 80’s-outfits

Sasha & Davy, namen Tiktok filmpje op

Sasha & Davy, namen In de populaire Bredase SuperNova Experience in fluo 80’s-outfits, de ‘TikTok’ videoclip van hun nieuwe single ‘Meer Van Jou’ op. Twee dagen voor de opnames lag Sasha nog in het ziekenhuis. Tegelijkertijd hebben ze zelf de smaak te pakken, maar Sasha & Davy houden er enorm van om coole, creatieve, originele TikToks met hun volgers te delen. De inhoud die ze produceren is populair omdat hun meest recente video meer dan 360.000 keer is bekeken. Na hun nieuwste single “Meer Van Jou” trok het Kempense koppel naar Breda, waar ze een videoclip filmden in de stijlvolle SuperNova Experience, een walhalla voor wie graag foto’s en video’s deelt op sociale media. Naast de bijzondere jaren 80-outfits die perfect passen bij het geluid van moderne singles uit de jaren 80, vind je in de clip nog een creatieve, uitdagende TikTok-dans. De opname was spannend omdat Sasha twee dagen voor de opnames in het ziekenhuis lag.

Sasha & Davy Meer Van Jou

Muziek die is geïnspireerd op populaire jaren 80-geluiden

Voor “Meer Van Jou” hun nieuwste single, bevat muziek die is geïnspireerd op populaire jaren 80-geluiden die je vandaag ook kunt vinden in het nieuwste nummer van The Weeknd of Harry Styles. Het koppel, dat dit jaar hun 10e muzikale jubileum viert, liet zich inspireren door videoclips van TikTok, het populairste sociale media kanaal van dit moment. “We hebben al een tijdje een eigen kanaal, maar tot voor kort hadden we TikToks daar beperkt gemaakt. Het heeft even geduurd, maar tegelijkertijd hebben we de knop omgedraaid en met onze eigen grappige TikTok-video’s zien we hoe ons account snel groeide tot bijna 13.000 volgers. Elke dag komen er nieuwe volgers bij, dus we zijn goed bezig. We zijn blij dat onze Tiktok filmpjes zo populair zijn. Als we vandaag een nieuwe TikTok delen, krijgen we veel van reacties, veel mensen kennen inmiddels onze humor en we krijgen veel positieve berichten.

Fluokleuren, discoballen en oude VHS-banden

Net als wij, vinden ze het leuk en dat doet deugd. Het motiveert ons alvast om door te gaan.”, zegt Sasha enthousiast. “We waren de eerste Vlaamse artiesten die de mogelijkheid kregen om in meer dan 25 unieke, kleurrijke, settings een videoclip te draaien, inclusief een gewaagd TikTok-dansje. De locatie is voor degenen die graag foto’s delen op sociale media en video’s een paradijs. Als je naar onze nieuwe single “Meer Van Jou” luistert hoor je de invloed van de moderne jaren 80. Het is die beeldvoering die we doortrekken, bijvoorbeeld wanneer je ons in beeld ziet voorbijkomen in de befaamde fluopakjes uit de jaren tachtig. In het Tiktok Museum, zoals de locatie ook wel wordt genoemd. Op die manier hebben we ons op sociale media gericht in ruimtes die spontaan een jaren 80-gevoel opriepen. Fluorescerende kleuren, discoballen en oude VHS-banden vormden de perfecte achtergrond.

Sasha & Davy (3)

Sasha lag twee dagen voor de opnames nog ziekenhuis

Als je naar de foto’s kijkt en ziet wat we dragen, weet je dat we een geweldige tijd hadden die dag (lacht) Ja, de opnames waren echt geweldig. Zelfs de choreo op ons nieuwste ‘Meer Van Jou’-TikTok-dansje is met de nodige oefening gelukt”, zegt Davy Gilles. Sasha & Davy, regisseur Benjamin L De Mulder en zijn team waren de voorbereidingen behoorlijk spannend voor de draaidag in Breda. Aangezien Sasha twee dagen voor de opnames nog in het ziekenhuis lag. “Ik werd onverwachts opgenomen in het ziekenhuis vanwege zeer hevige buikpijn. Na grondig onderzoek bleek het een slokdarmontsteking te zijn, die met de juiste medicatie meteen kon worden aangepakt en behandeld. Dit is duidelijk mijn zwakte, want dit is de derde keer dat ik deze aandoening meemaak. Het was best moeilijk om ons volledig voor te bereiden op onze video-opname, maar dankzij de grote zorg van het videoteam is alles vlot en op tijd verlopen.

The show must go on

Pas aan het einde van de shoot, toen we de scène filmden met de gekke “Meer Van Jou” TikTok-dans protesteerden mijn maag en slokdarm  hevig. ‘The show must go on’, dus met veel plezier en op pure adrenaline heb ik volgehouden tot de clip helemaal was ingeblikt”, zegt Sasha. De clip, opgenomen in het prachtige Breda, dicht bij de Belgische grens, roept veel goede herinneringen op voor David: “Loop een beetje verder en je vindt het Chassé Theater, een prachtige plek waar we jaren geleden de musical Romeo en Julia hebben gebracht. Het heeft ons leven in alle opzichten veranderd, want daar heb ik Sasha leren kennen. We zijn allemaal blij om hier terug te zijn, vanuit de Kempen, Limburg of Antwerpen ben je in Breda meestal sneller dan in Brussel. Een bezoek aan de stad kan je makkelijk combineren met een doortocht in SuperNova Experience, een prachtige plek waar wij met veel plezier de clip konden draaien van ‘’Meer Van Jou’. Wij hebben er inderdaad echt van genoten”, zegt Davy Gilles enthousiast.

Foto: House Of Entertainment.

Meer Van Jou’, de nieuwe single van Sasha & Davy, is digitaal beschikbaar en vind je ook terug op de ‘Thuis’-verzamelaar, die bestaat uit 15 nieuwe nummers en de 30 grootste Sasha & Davy-hits van de voorbije 10 jaar. De single en het album verschenen op Vlaamse Sterren/CNR.

Hier kan je Sasha & Davy volgen op TikTok:

www.tiktok.com/@sashaendavy