...

Wees thuis duurzaam bezig

Wees thuis duurzaam bezig

Wees thuis duurzaam bezig

Niemand kan meer op het grote milieuprobleem heen; de aarde warmt heel erg snel op en iedereen moet zijn/haar gedrag aanpassen om zo een steentje bij te dragen. Er zijn natuurlijk verschillende dingen die je kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld meer tweedehands kleding kopen en vaker met het openbaar vervoer en de fiets gaan in plaats van met de auto. Daarnaast is het ook belangrijk om in thuis in je dagelijks leven duurzaam gedrag er in te krijgen. Ben je benieuwd hoe je dit zou kunnen doen? Lees dan gauw verder.

Zonnepanelen

Veel mensen vinden het toch lastig om elke dag voor de goede milieuvriendelijke keuze te gaan. Gelukkig kan je elke dag goed bezig zijn voor het milieu, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen! Door zonnepanelen aan te schaffen wek je elke keer als de zon schijnt groene energie op, waardoor je je CO2 uitstoot vermindert. Gelukkig is het zonnepanelen montagemateriaal gemakkelijk te installeren door de monteurs waardoor je niet eindeloos bezig bent met de installatie. Daarna hoef je je nauwelijks meer bezig te houden met deze panelen en ben je toch elke dag goed bezig voor het milieu, hoe lekker is dat!

Duurzamer eten

Door vegetarisch of zelf veganistisch te gaan eten zorg je ervoor dat je footprint al veel lager is. Dit is natuurlijk al een super goed begin, maar je zou nog duurzamer met je eten om kunnen gaan! Want ook al eet je geen vis, vlees of andere dierlijke producten, eten weggooien is ook slecht voor het milieu. Iedereen kent wel dat je te veel eten in je koelkast hebt staan waardoor de helft over datum gaat wat je dan weg moet gooien. Er zit namelijk veel energie in de productie van voedsel en er komt veel CO2 vrij. Dit is natuurlijk slecht voor het milieu en wanneer je het eten weggooit wordt het onnodig belast.

Gas water licht

Er zijn ook nog andere kleine dingetjes die je elke dag doet die je zou kunnen aanpassen om duurzamer te leven. Je zou bijvoorbeelde elke dag korter kunnen douchen, door bijvoorbeeld een wekker te zetten van 5 minuten. Daarnaast is het ook goed om ‘s nachts de verwarming uit te zetten en wanneer je niet thuis bent zodat je minder gas gebruikt. Tot slot is het slim om goed op alle lichten te letten de hele dag door zodat je minder energie gebruikt. Dit zijn allemaal kleine aanpassingen die een grote bijdrage kunnen hebben.

Weetje: Zonnepanelen montageframe zijn er ook voor schuine daken, waardoor elke huis dus zonnepanelen kan aanschaffen!