...

‘2 Kleine Kleutertjes’ met o.a. metejoor

Nieuwe bioscoopfilm

‘2 Kleine Kleutertjes’ de nieuwe bioscoopfilm en soundtrack met de stemmen van Metejoor, Olivia Trappeniers (OT), Christoff, Margriet Hermans én Jan Smit. Vanaf vandaag kun je naar de bioscoop voor ‘2 Kleine Kleutertjes’ : Een dag om ooit te vergeten te gaan kijken, een film die gebaseerd is op het idee Jan Smit en de populaire, gelijknamige tekenfilmpjes met liedjes. Vlaamse stemacteurs zijn onder meer filmnieuwkomers Metejoor (Hap de Geit), Olivia ‘OT’ Trappeniers (Mama), Christoff (Oom Bob) en Margriet Hermans (Oma). Maker Jan Smit vertolkt Papa’s personage en is ook te horen op de Vlaamse soundtrack van de volledige cast. Het bestaat uit pakkende nummers als “Helicopter” (Juul Kolacny), “‘Aardappels Met Chocola’” (Margriet Hermans), titelnummer “Een Dag Om Nooit Te Vergeten”, eindnummer “Welterusten” (Olivia Trappeniers en Jan Smit) en de heerlijke “Hap de geit” (Metejoor). Jan Smit en Edwin de Groot componeerden 9 originele liedjes die je kunt vinden op de soundtrack van ‘2 Kleine Kleutertjes’: ‘Een Dag om Nooit te Vergeten’, uitgebracht door House of Entertainment en digitaal verkrijgbaar.

2 Kleine Kleutertjes

Gebaseerd op de ideeën van Jan Smit

Vanaf nu kan je de animatiefilm ‘2 Kleine Kleutertjes’: Een dag om ooit te vergeten bekijken in de Vlaamse Cinema. Het is een heerlijke gezins- en familiefilm voor kinderen, gebaseerd op de ideeën van Jan Smit, die samen met Edwin de Groot verantwoordelijk is voor het aanstekelijke refreinlied. De film ‘2 Kleine Kleutertjes’ ligt in het verlengde van de inmiddels zeer succesvolle boek-, zang-, film- en theatertournee. De film vertelt het verhaal van de 5-jarige Anna en haar 4-jarige broertje Joey, die binnenkort niet meer de enige kinderen in het gezin zullen zijn omdat er een baby op komst is. Op de dag van hun geboorte neemt hun oom hen mee op reis naar de kinderboerderij. Daar ontstaat een bijzondere vriendschap tussen Joey en Happ de geit. Het is het begin van een prachtig avontuur als ze allemaal ontsnappen uit de kinderboerderij. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen, maar leren ze ook om hun krachten te bundelen en maken ze nieuwe vrienden.

Een bijzondere Vlaamse stemmencast

Naast een Nederlandse heeft “2 Kleine Kleutertjes: Een dag om nooit te vergeten” ook een bijzondere Vlaamse stemmencast. Zo debuteren Christoff (oom Bob), Margaret Hermans (grootmoeder) en Olivia Trappennis (mama) met Metejoor. Deze laatste speelt de spraakmakende rol van Hap de geit. Jan Smit geeft invulling aan de Papa. Jonge acteurs Hanne Smet (Pippa), Lola Van Huynegem (Anna), Juul Kolacny (Joey), Frenky-Dean Stjeward (Jayden) en en Manou Jue Cardoso (Bo) vervoegen de volwassen cast. “Zoals de meeste van mijn collega’s, is dit de eerste keer dat ik mijn stem in een kinderfilm hoor. Het is mijn eigen, natuurlijke stem, en ik heb mijn lieve oma gemodelleerd met de nodige intonatie en toon. Het was een zeer aangename ervaring voor mij”, aldus multi-getalenteerde Margaret Hermans, die momenteel te zien is in het  populaire VTM-liedjesprogramma ‘Liefde voor Muziek’.

Aardappelen Met Chocola

Op de Vlaamse soundtrack van “2 Kleine Kleutertjes” zingt Margriet het heerlijke “Aardappelen Met Chocola” met Lola Van Huynegem en Juul Kolacny. Dezelfde Juul is ook verantwoordelijk voor dezelfde interessante “helikopter”. Naast het titelnummer “Een Dag Om Nooit Te Vergeten” en “Welterustent”, twee prachtige duetten van Jan Smit en Olivia Trappeniers, springt ook Metejoors “Hap de Geit” in het oog. “Het lied, maar ook het horen van mijn stem in een kinderfilm was een unieke ervaring voor mij. De opname was zo goed, en toen ik de reacties van de kinderen op de preview zag, dacht ik dat de missie geslaagd was”, zegt Metejoor lachend. Vanaf gisteren, woensdag 4 mei 2022, kan je in o.a. Kinepolis gaan kijken naar de Vlaamse versie van de film ‘2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten’. De soundtrack bestaat uit 9 liedjes, verscheen op het House of Entertainment-label en is vanaf nu digitaal beschikbaar.