...

Waar kun je handelen in Non-Fungible Tokens?

nft

Waar kun je handelen in Non-Fungible Tokens?

Heeft alle media aandacht je interesse in de handel in NFT’s gewekt? Dan wil je ongetwijfeld weten waar je kunt handelen in Non-Fungible Tokens. In dit artikel ontdek je het antwoord en geven we je inzicht waarom dit een optie is waar steeds meer partijen interesse in hebben.

Wat wordt er verstaan onder een Non-Fungible Token?

Voordat je daadwerkelijk begin met het verkennen van de NFT markt is het goed om te weten wat er precies wordt verstaan onder een Non-Fungible Token. Je kunt deze term letterlijk vertalen als een  “niet inwisselbare token” maar voor veel mensen zegt dit nog niet veel. Een NFT is een digitaal eigendomsrecht van een uniek digitaal goed. Dit is dus een bestand (van bijvoorbeeld een tekst, een liedje of een video) dat op internet te vinden is. Dit digitale eigendomscertificaat, waaraan een unieke ID gekoppeld is, kan echter wel heel interessant zijn. Hieruit ontstaat een verdienmodel waarvan de verwachting is dat we hier de komende tijd veel over gaan horen.

Wat is het verdienmodel achter een NFT?

Om inzicht te geven in het verdienmodel achter NFT’s is het goed om een vergelijking te maken met fysieke objecten. Hier kan zowel een esthetische- als emotionele waarde aan gekoppeld worden. Dit kon tot voor kort niet aan digitale objecten. Deze waardecreatie ontstaat echter door het koppelen van een eigenaarschap aan het object dus door het creëren van een NFT. Hierdoor ontstaat er een bezit én een schaarste. Op dat moment is het digitale object geen gemeengoed meer en kan niet iedereen zich als eigenaar profileren. Hierdoor ontstaat de economische wet van vraag en aanbod wat de prijs voor een NFT flink kan opvoeren. Een NFT kan immers een verzamelobject worden maar ook om praktische redenen een economische waarde krijgen.

Hoe werkt de handel in Non-Fungible Tokens?

Het zal je niet verrassen als we aangeven dat de handel in Non-Fungible Tokens werkt op basis van de blockchain technologie. Dit digitale grootboek is immers uitstekend geschikt om inzichtelijk te maken wie de eigenaar is van een specifieke NFT. Daarnaast kan de blockchain technologie ook uitstekend gebruikt worden om in NFT’s te handelen wat in de praktijk ook gebeurt. Als je hierin geïnteresseerd bent, kun je ook gebruik maken van de speciaal hiervoor ontwikkelde marktplaatsen en initiatieven als NFT Profit. Bekijk een NFT Profit review om te ontdekken of deze optie past bij je wensen. Het is goed om voor de volledigheid te vermelden dat bij de handel in Non-Fungible Tokens niet altijd gebruik wordt gemaakt van dollars. Er zijn platforms waarbij cryptocurrency wordt gebruikt wat uiteraard prima aansluit op het gebruik van de blockchain technologie. Het is dan ook geen uitdaging meer om hiervoor Bitcoins of Ethereum te gebruiken. De meeste mensen zijn hiermee al zeer bekend.