...

Antwerpen Zingt keert deze zomer terug

Antwerpen Zingt keert terug

Antwerpen Zingt keert deze zomer voor de 25ste keer terug en verhuist naar de Scheldekaaien. Op zaterdag 20 augustus 2022 kan je aan de vernieuwde Antwerpse Scheldekaaien bij Cockerillkaai op ’t Zuid genieten van de nieuwe versie van de Antwerpen Zingt. Feestelijke editie, want Antwerpen Zingt bestaat 25 jaar . Sinds de oprichting in 1998 is het nog steeds een van de grootste en populairste zomerevenementen in de Koekenstad. Net als voorgaande jaren kan je met twee glazen wijn genieten van dit grootse koorevenement, ook dit jaar opnieuw met een sterke focus op het Antwerpse DNA. Het wordt een muziekweekend.

Antwerpen-Zingt

Foto  (van links naar rechts): Alain Roels, Wim Van der Borght, Marc Dhollander

Mede-organisator Wim Van der Borght

Mede-organisator Wim Van der Borght heeft de dag ervoor het eendaagse Springtij-festival georganiseerd en op dezelfde locatie zijn Camille en Niels Destadsbader Live de uitblinkers. De redenen zijn bekend, maar na een jaar en een kleinere release van vorig jaar, komt er op zaterdag 20 augustus 2022 een nieuwe versie van Antwerpen Zingt. Met duizenden toeristen per jaar blijft het een van de grootste en populairste dingen om te doen in Antwerpen. De nieuwe versie staat onder verantwoordelijkheid van medeorganisator Wim Van der Borght. Dit bekende gastvrije gezicht en zijn team waren door de jaren heen ook betrokken bij concerten van Parkies, Fire Is Gold (Antwerpen) en WECANDANCE (Zebrugge).

De opgeknapte Scheldekaaien

Met goedkeuring en steun van het stadsbestuur, sponsors en sympathisanten reist hij dit jaar samen met Antwerpen Zingt af naar de opgeknapte Scheldekaaien. “Net als voorgaande jaren zullen we zorgen voor een gezellige en boeiende avondshow”. Vanaf 17.00 uur kan het publiek terecht op ons uitgestrekte Scheldeterras voor heerlijke hapjes en drankjes. Deze zomer versterken we onze fooddeals. Zo kom je in de juiste sfeer en zangtemperatuur. Net als voorgaande jaren Kan je met met 2 drankconsumpties al vanaf 19u00 meegenieten van de meezingers en ons vier uur durende , gratis meezingevent. Aan de productiekant werken we samen met Antwerpen Zingt, via een partnership met ons nieuwe eendaagse Springtij-festival.

Begeleid door een groot podiumkoor

Dit zal een dag eerder plaatsvinden, op vrijdag 19 augustus 2022, op dezelfde locatie, met headliners Camille en Niels Destadsbader Live”, aldus Wim enthousiast. “Het principe is hetzelfde: duizenden mensen verzamelen zich op één plek om samen te zingen, begeleid door een groot podiumkoor. Iedereen krijgt ook ter plaatse een krant met alle teksten, en de show bevat alle talen en genreklassiekers oud en nieuw. Alle besproken liedjes hebben één ding gemeen: iedereen kan makkelijk meezingen”, zegt Antwerpenaar en gastheer Marc Dhollander, die sinds de eerste editie op de Grote Markt nauw betrokken is bij het verhaal. Dit jaar verhuist Antwerpen Zingt van de Gedempte Zuiderdokken naar de Scheldekaaien.

Antwerpse Nationale Feestdag

Een nieuwe locatie, op slechts honderd meter van de Schelde. De nieuwe editie wordt daar gehouden, vlakbij Cockerillkaai. Marc Dhollander verklaarde ook dat dit jaar de banden met de stad Antwerpen zullen worden versterkt: “Antwerpen Zingt wordt opnieuw de ‘Antwerpse Nationale Feestdag’. Het is niet onmogelijk dat er af en toe een beroemde Antwerpenaar op het podium springt en meezingt. Het gebeurt in de loop der jaren vaak: Nonkel Bob zong bij ons nog een laatste keer zijn ‘Vrolijke Vrienden’, Gaston Berghmans zong er voor de allerlaatste keer en De Strangers zongen er verschillende keren ‘Antwaarpe’ met het publiek. Ook Luc Caals, De Grungblavers en La Esterella vonden met gemak hun weg.

Het evenement blijft heel toegankelijk

Het wordt meer Antwerpen, maar het evenement blijft heel toegankelijk. Mensen denken dat ze niet goed kunnen zingen, of helemaal niet, maar als ze een van de honderden of duizenden mensen zijn die niet echt kunnen zingen, dan verdwijnt de aarzeling. Ons hele concept en onze organisatie is ontworpen om het publiek te laten zingen. De aanwezigen moeten zingen… zo simpel is het. Alles wat er op het podium gebeurt, wordt gedomineerd door het publiek op het plein. ”

Foto: House Of Entertainment.

Info:

Antwerpen Zingt vindt plaats op zaterdag 20 augustus 2022 op de Scheldekaaien ter hoogte van de Cockerillkaai. Het horeca-plein opent om 17u00. Antwerpen Zingt wordt dit jaar geopend door ‘De Meezingers’, een liveband die bestaat uit o.a. Loes Van den Heuvel (FC De Kampioenen), Koen Crucke (Samson & Gert), Peter Bulckaen (Familie) , Lennart Lemmens (Thuis), Donaat Deriemaker (VRT)  en Stef Poelmans (Pickx, Nickelodeon). Meer info vind je op www.antwerpen-zingt.be.

Springtij 2022 aankondiging

Op vrijdag 19 augustus 2022 kan je eveneens op de Cockerillkaai terecht voor de eerste editie van Springtij, met optredens van Camille en Niels Destadsbader Live. Tickets en info, www.springtij.live.