...

Sollicitatietips voor werken in de food sector

Sollicitatietips

Sollicitatietips voor werken in de food sector

Onder de food-sector verstaan we verschillende werkgebieden, waaronder in de landbouw, voedingsmiddelenindustrie en tuinbouw. Als je werkzaam bent in deze sector speel je een grote rol in het verstrekken van voedsel door heel België en Europa. Ben jij op zoek naar een goede baan in de food- of agri-sector? Dan helpen wij je graag verder! Met onze krachtige sollicitatietips val jij direct op in de wereld van food recruitment.

Laat je motivatiebrief opvallen in de massa

Als je een baan zoekt in de food sector is het van belang dat je een krachtige motivatiebrief schrijft. Je moet opvallen tussen de rest, dus zorg ervoor dat je brief uniek en sterk overkomt. Allereerst is het fundamenteel dat je aangeeft welke vaardigheden je bezit en hoe deze te pas komen in de food industrie. Per functie zullen de gevraagde vaardigheden wat verschillen, maar je kan ervan uitgaan dat ze op zoek zijn naar een sterke teamspeler met goede communicatieve skills en veel flexibiliteit. Veel bedrijven vinden flexibiliteit cruciaal, omdat de werkdruk kan verschillen per seizoen. Je moet hier als werkkracht tegen opgewassen zijn. Verder kun je benoemen dat je verstand hebt van het behouden van voedselveiligheid: zo maak je duidelijk dat je zorgzaam en hygiënisch te werk gaat.

Vergeet niet om enthousiast over te komen! De sleutel tot een sterke motivatiebrief is om een balans te vinden tussen formaliteit en enthousiasme. Zo laat je zien dat je gekwalificeerd bent voor de functie, maar dat je vooral erg veel zin hebt om te starten met deze nieuwe baan. Benoem ook je passie voor de food sector: laat zien dat je een gemotiveerde kandidaat bent.

Sollicitatiegesprek voor agro jobs: zo wordt het een succes!

Als je op gesprek mag komen moet je je natuurlijk goed voorbereiden. Niet ieder sollicitatiegesprek zal hetzelfde verlopen, maar vaak worden er soortgelijke vragen bij agro jobs gesteld. Zo is er een grote kans dat de organisatie wil weten waarom je zo graag bij hen wil komen werken. Neem daarom de tijd om je in te lezen over de organisatie. Zorg dat je genoeg weet over hun beleid en werkzaamheden, zodat je dit kan belichten tijdens het gesprek. Je geeft hiermee aan dat je deze functie erg serieus neemt. Ook kan de recruiter vragen hoe jij een gemiddelde dag op de werkvloer voorstelt. Het is bij deze vraag belangrijk dat je verder gaat dan de genoemde werkzaamheden. Laat zien dat je begrijpt wat je komt doen. Zeg bijvoorbeeld dat je drukke dagen verwacht, maar dat je het fijn vindt om hard te werken.

Andere onderwerpen die je tijdens het gesprek kan belichten zijn je passie voor voeding en voedselveiligheid. Geef daarbij aan hoe je gedrevenheid terugkomt in je werkstijl. Net zoals bij je motivatiebrief is enthousiasme een belangrijke factor tijdens een sollicitatiegesprek. Door jezelf opgetogen op te stellen laat je een goede indruk achter op de recruiter. Zorg dat je niet direct bent vergeten na het gesprek: vaak ben je niet de enige mogelijke kandidaat. Het wordt daarom aangeraden om het net wat anders aan te maken dan de gemiddelde sollicitant. Belicht wat jou uniek maakt!