...

Je bedrijf promoten is een klus. Dit is hoe je dat slim aanpakt!

bedrijf promoten

Je bedrijf promoten is een klus. Dit is hoe je dat slim aanpakt!

Wanneer je net bent gestart met je onderneming of graag meer naamsbekendheid wilt creëren maar je hebt weinig budget om te adverteren dan is street marketing een goede optie. In deze blog lees je welke street marketingtechnieken er zijn en hoe je deze het beste kan toepassen.

Laat het gezicht achter de onderneming zien

Street marketing geeft je de mogelijkheid om het gezicht achter de onderneming te laten zien aan de potentiële consumenten. Zorg er daarom voor dat je een goede pitch bedenkt waarmee je de klanten wilt gaan lokken. Maak het vooral persoonlijk en vraag jezelf af wat jou onderscheidt van alle andere ondernemers. Het is zeker ook een goed idee om de zintuigen van de doelgroep te triggeren. Wanneer je bijvoorbeeld een restaurant hebt en deze wilt promoten, laat dan de potentiële klanten iets proeven wat je in het restaurant serveert. Denk hierbij ook goed aan de tijd dat je de straat op gaat. Ga bijvoorbeeld in de ochtend om de lunch in je restaurant te promoten. Hoe vaker je jezelf laat zien op straat, hoe meer bekend je wordt en dit zorgt voor vertrouwen waardoor er een gunfactor ontstaat en bij het koopbeslissingsproces is de gunfactor erg belangrijk.

Reclamemiddelen die je kunt gebruiken

Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken wanneer je gebruik wilt maken van street marketing. Een van de mogelijkheden is het ophangen van posters. Ontwerp een mooie aansprekende poster over je bedrijf of een bepaalde aanbieding die op dat moment loopt. Het is belangrijk dat je de posters gericht ophangt zodat het bij de goede doelgroep terecht komt. Denk hierbij aan het ophangen van een poster van een hondenuitlaatservice bij de dierenarts of dierenwinkel. Daarnaast is het plaatsen van posters waar mensen vaak moeten wachten zoals bushaltes of treinstations ook erg effectief omdat mensen dan vaak de tijd hebben om de poster aandachtig te bekijken. Ga je toch graag zelf de straat op om in contact te komen met de potentiële klanten dan kun je het beste flyers maken. Deze flyers bevatten in ieder geval informatie over het bedrijf en het werkt ook vaak om er een persoonlijke noot aan te geven door er iets over jezelf op te zetten.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een succesvolle street marketing. Ben jij er dus klaar voor om je bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Ga dan snel aan de slag!