...

5x voetbalreizen die een must zijn voor voetballiefhebbers

voetbalreizen

5x voetbalreizen die een must zijn voor voetballiefhebbers

Wil je jouw stedentrips extra leuk maken? Maak er dan voetbalreizen van. Je gaat niet alleen op zoek naar leuke steden, je gaat vooral ook op zoek naar leuke stadions. Dat hoef je niet alleen te doen, want een specialist als VoetbalTravel.nl kan je helpen.

1. Kies voor Manchester

De steden waar meerdere clubs te bekijken zijn blijven het leukst. Daarom zijn voetbalreizen Manchester City bijvoorbeeld heel populair. Aan de ene kant heb je er de rijke miljardairsclub City. Aan de andere kant heb je er de bijna net zo rijke traditie club United. En de tegenstanders zijn er elk weekend al van hetzelfde formaat. Als bonus krijg je de onvergelijkbare Engelse voetbalbeleving erbij.

2. Lekker leven in Milaan

Ook in Milaan vind je twee clubs om uit te kiezen. Je kan naar Inter of naar AC Milan. Wel kom je dan tweemaal in hetzelfde stadion terecht, want dat wordt door deze topclubs gedeeld. Je kan ook het weekend van de derby kiezen. Dan zal je de Italiaans voetbalpassie op zijn hevigst leren kennen. Het zijn ook nog eens twee clubs met veel Nederlandse invloeden. Ook dat is natuurlijk leuk. Geniet daarnaast van al het goede van Milaan.

3. Op bezoek in Madrid

Er kan maar één club boven alle andere staan en dat is natuurlijk Real Madrid. Die grootsheid straalt het ook op alle mogelijke manieren uit. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar het kolossale Estadio Santiago Bernabéu. Daar kan je daadwerkelijk de grootste sterren van de voetbalwereld iedere week zien spelen. En dan is er ook nog de stad Madrid zelf, waar ook niets klein is. Wel lekker is dat het levenstempo er wat lager ligt.

4. Lekker dichtbij in Brugge

De voetbalreizen van je dromen hoeven lang niet altijd naar verre oorden te gaan. De leukste grote voetbalstad op rijafstand is Brugge. Daar speelt Club Brugge de laatste jaren het beste voetbal van de lage landen en kan je genieten van voetbal op de ouderwetse manier. Met een lekker broodje worst en een echt Belgisch biertje dat je gewoon in het stadion kan bestellen.

5. Het vrije Hamburg

Hamburg is een vrije stad waar je alles kan vinden. Er wordt vooral ook veel bier gedronken. Er ligt wat Nederlandse voetbalgeschiedenis. De grote clubs van de stad HSV en Sankt Pauli, spelen niet in de Duitse Bundesliga, maar in de divisie daaronder. Desondanks zitten er tienduizenden mensen wekelijks op de tribunes.